Tågluffa igenom Europa!

Tågluffa igenom Europa

Att tågluffa igenom Europa har länge varit ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att upptäcka Europa på. Även om det idag inte är lika billigt som det en gång varit så kan du ändå se otroligt många länder för en betydligt mindre summa än om du väljer flyget.  

Men vad behöver du tänka på när du ska på en långsemester igenom Europa och vad får du inte missa? Vi hjälper dig göra smarta val på vägen! 

Hur tågluffar man igenom Europa? 

Tågluff, eller interrailing som det även kallas är ett otroligt populärt sätt att ta sig igenom och upptäcka länder på en och samma biljett och har varit ett självklart sätt att resa sedan tågen började gå igenom hela Europa.  

Vid starten var interrailing utan tvekan det lättaste och mest prisvärda alternativet av resande, men med dagens busslinjer och lågprisflyg är det dock inte lika konkurrenskraftigt. För den som vill värna om miljön är tågluff dock ett utmärkt alternativ av resande. Att tågluffa ger även den fördelen att du inte behöver planera in alla biljetter och resor för sig.  

När du köper en interrailing biljett kan du välja att antingen köpa biljett för ungdom som ger en rabatt och är giltig upp till 27 år, för andra biljetter är det vuxen som gäller. Du kan vid köp välja att köpa en resa från 7 dagar upp till tre månader, för den som vill stanna längre på varje plats.  

Vilka är de vanligaste rutterna? 

Det finns många rutter du kan välja mellan när du väljer att ta tåget igenom Europa, men det finns några som är mer populära än andra och där du kan se ett flertal länder på ett fåtal dagar.  

En av de mest välkända rutterna i världen är den som kallas för Orientexpressen som går från London ända till Istanbul. Du startar i London via Paris och sedan München, för att fortsätta ned mot Balkanländerna och slutligen Turkiet. Här får du en otrolig inblick i Europas olika kulturer och hinner se otroligt mycket på vägen. 

En annan klassisk rutt är den som går igenom Medelhavet. Denna rutt gör sig som bäst under vår-och sommarmånaderna som bjuder på mycket sol och värme. Här får du se Europas sydligaste kust genom den franska, spanska och italienska Rivieran.  

Denna rutt startar i Valencia via bland annat Barcelona, Cannes, Monte Carlo och till sist Rom. Du kan med denna rutt vara säker på att du kommer få uppleva en salig blandning av kultur, historia och god mat.  

För de som vill gå ifrån de mer vanliga turistdestinationerna kan en tågrutt till Balkanländerna istället vara precis det som du söker. Här får du en oslagbar kombination av historia, mindre oupptäckta pärlor och en svårslagen storstadspuls. Resan börjar i Genoa och fortsätter sedan via Slovenien, Kroatien och Bosnien.  

Att tänka på när du tågluffar 

Som vilken annan backpacker semester så är det en fördel om du väljer att packa lätt. När du väljer att tågluffa är det smartaste sättet att bära på en ryggsäck istället för en resväska. Packa även efter säsong, och ta därför inte med dig onödigt mycket packning eller olika slags plagg i väskan.  

Någonting av det viktigaste att se till att ha med dig på resa är bra skor. Här är det en fördel om du har vandringsskor av något slag då du förmodligen kommer att promenera otroligt mycket under din resa.  

Om du vet med dig på förhand att du kommer vilja se en del sevärdheter på varje resmål som har inträde eller där du behöver förboka biljetter är det en god idé att redan ha gjort detta på förhand för att inte riskera att missa sevärdheten väl på plats.

Ha även god koll på öppettider och liknande för att du bättre kan planera din tid och allt du vill hinna med på ett och samma resmål.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*