Tips inför din resa till Mexiko

Oavsett vart du ska resa på semester i den stora vida världen så finns det olika saker som berör olika platser. Här talar vi då om skillnaderna från ett land till ett annat. Vad du får göra på ett café i Amsterdam kanske inte alls är vad du får göra vid ett besök på krogen i Thailand. Nu handlar det denna gång om Mexiko och detta stora underbara land, där du faktiskt kan uppleva så mycket. Vid en resa till detta land kommer det dock att vara bra att veta lite olika saker innan du ger dig iväg.

Valutan i Mexiko

Som inhemsk valuta så har Mexiko Peso. Naturligtvis kommer då du som väljer att åka till Mexiko på semester kunna växla hela din reskassa i Peso, och klara dig alldeles perfekt. Dock är det så att när valmöjligheterna finns att använda annan valuta, så kommer detta i vissa fall alltid att innebära en fördel. Här gäller det att ha koll på värdet av de valutor du använder, för att kunna angöra när du ska använda en speciell av dessa.

När du åker till Mexiko kommer du även att kunna använda USD i många fall. Detta betyder då att en reskassa skulle vara optimal om den bestod av cirka 30% USD och 70% Peso. Du ska också alltid tänka på att Mexiko är ett land utanför EU, vilket gör att du alltid får en sämre växelkurs på plats. Växla därför din reskassa innan du åker.

Elektricitet i Mexiko

Du som åker till Mexiko och vill ta med dig olika elektroniska saker som telefoner och laptops, ska också tänka på att detta land har en strömstyrka på bara 127 volt. Dock kommer du som har en adapter för dina saker, att vara den som kan använda dem så länge de är anpassade för en lägre volt-styrka.

Vaccinationer innan resan

När du åker till Mexiko kommer du också att behöva tänka på din hälsa. Nu finns det inget som säger att du måste vaccinera dig innan en resa, men det är bra att ta det säkra före det osäkra. Det handlar då om att Hepatit A och B är ganska så kraftigt förekommande i Mexiko. Detta gör då att du som ska resa bör ta ett Twinrix-vaccin innan resan.

Hyrbil och färdmedel i Mexiko

Det som gäller för dig som vill ta dig runt i Mexiko utan att hyra en bil, är att använda den kollektivtrafik som finns. Här kommer du att finna allt från taxi till bussar. I de stora städerna finner du att buss och taxi fungerar mycket bra. Är det så att du ska åka långväga inom landet, så är buss alltid det bästa valet.

Naturligtvis kommer du som inte är rädd att köra bil i ett främmande land att kunna hyra en bil. Detta gör du direkt innan resan så att bilen finns på plats vid ankomst, eller så ser du till att söka upp en av de stora, seriösa och välkända uthyrarna i den stad du kommer till.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*