5 måsten för turisten i Japan

När det kommer till att resa i Japan så finns det saker och ting man bara måste se. Det går aldrig att göra ett land rättvisa med endast fem saker men dessa 5 är ändå saker som är måste att besöka när man reser som turist till Japan.

Itsukushima

Itsukushima är kanske mer känt som Miyajima. Detta är en ö i västra delen av Japan men det som gör ön så speciell och känd är den mycket berömda Shinto-helgedomen som står i vattnet vid ön. Helgedomen har varit med på UNESQs världsarvslista sedan 1996. Ön har förutom helgedomen fin natur, god mat och andra mindre sevärdheter att erbjuda. Varje dag kan man bland annat äta fisk och skaldjur som är fångad i havet runt omkring ön.

Mount Fuji

Det går helt enkelt inte att tänka på Japan utan att tänka på den väldiga sovandes aktiva vulkanen Mount Fuji. Från huvudstaden Tokyo kan man ta halv- och heldagsturer till Mount Fuji, en heldagstur är att rekommendera då det tar tid att gå uppför vulkanen och njuta av naturen. Det är väldigt fin natur med skogar och körsbärsblommor runt omkring. Det finns både lättare och svårare vandringsstigar så man kan välja vart man vill gå. Utsikten är fantastiskt och på våren när de japanska körsbärsblommorna blommar är det en av de vackraste och mest spektakulära platserna på jorden!

Fushimi Inari-helgedomen

Fushimi Inari-helgedomen eller Fushimi Inari Taisha som den heter på japanska är en shinto-helgedom som är med i många filmer och i mycket konst i Japan. Helgedomen ligger precis vid basen av berget Inariyamakanyuchi och det finns därifrån många stigar att gå uppför berget. Det som gör Fushimi Inari-helgedomen så känd är de tio tusentals små torii-portarna som kantar vägen upp till böneplatserna. De många stigarna leder upp till böneplatser och själva templet är helgat åt riset, affärsverksamhetens, jordbrukets och rävens gudom.

Nara

Ytterligare ett måste för turister som besöker Japan är staden Nara. Det är kanske inte den mest besökta staden då Tokyo, Osakam Kyoto och Yokohama i regel kommer först men historiskt sett så är Nara väl värd ett besök. Nara är den gamla huvudstaden i Japan och här hittar man mycket historia och kultur samt religion däribland Todaiji-templet. Det finns även mycket modernt och shopping är populärt här. Ett måste när man är i Nara, är förutom att titta på alla gamla helgedomar och byggnader att äta mochi. Mochi är en japansk sötsak eller en riskaka som görs av ris, som stöts till en deg och degen fylls med olika smaksättningar.

Tokyo

Dagens huvudstad är enorm och man kan besöka staden flera gånger utan att ha sett allt. Det finns otroligt mycket att både göra och se i Tokyo. Den är modern med nya byggnader och shoppingområden men har oerhört mycket kultur bakom sig och varje stadsdel har egna historier och egna saker man bara måste se. Shibuya till exempel är känt för sitt mode men även för att en staty av hunden Hachiko finns där. Akihabara är känd för anime och manga och detta är bara några av de få saker man kan se och göra. Man får givetvis inte glömma Tokyo Tower, Tokyo Sky Tree, Disneyland Tokyo, Tokyo Zoo och allt annat som finns att göra i staden. Tokyo själv är värt både ett, två och tre besök för att man på fullaste allvar ska kunna njuta av staden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*