Sevärdheter i Playa del Carmen du inte får missa

Playa del Carmen är en kuststad som ligger på kustlinjen mot det Karibiska havet i Mexiko. Här fungerar idag denna stad som en mycket stor turistort. Denna stad ligger på det som kallas för Yucatán-halvön, och som många gånger beskrivits som jordens sista bestående paradis. Den stat som staden tillhör heter Quintana Roo och inom detta område omfattas även Cancún. Avståndet mellan Cancún och Playa del Carmen är cirka 65-70 km i nordöstlig riktning.

Detta var lite raka fakta om Playa del Carmen. Nu ska det handla om vad du verkligen kan göra på detta jordiska paradis. Naturligtvis kommer det då att handla om en exotisk plats på jorden, dit du far för att få mycket bad och sol, samt även insupa den mexikanska maten och de goda drycker och drinkar som serveras vid poolkanten på alla hotell.

När vi nu vet varför alla egentligen åker till denna plats skulle vi kunna avsluta. Hur som helst gör vi inte det, då det faktiskt finns de som vill göra mer på sina resor. Här handlar det då om alla de sevärdheter som finns. Vad gillar du? Är det historia och kultur som drar, eller kommer du vara den som vill gå på äventyr och upptäcka saker? Lugn och fin. I Playa del Carmen finns allt det du söker. Här kommer några saker du inte bör missa vid ett besök.

Xcaret Park

Denna unika park som också är väldigt vacker, kommer att vara en kombination av en ekologisk och en arkeologisk park. Helt enkelt det perfekt konceptet för att bevara jorden. Hur som helst tänker du vid ett besök inte på det. Här vill du vara den som upplever och upptäcker så mycket du bara kan. De bästa upplevelserna av denna park får du som ägnar dig åt snorkling eller dykning.

Du kommer även att finna många kvarlämningar av den Maya-kultur som en gång fanns i dessa delar av världen. Är du sedan inte rädd för grottor både över och under vattnet så kan du med fördel besöka även dessa. Här finner du även saker som stora kolonier av apor i det fria, en paviljong med namnet Butterfly Pavilion samt mycket mera.

Fundadores Park

Om du åker med hela familjen och har barn, så brukar dessa vilja leka. Detta får du tillfälle till vid ett besök i Fundadores Park. Denna vackra park som ligger vid kustlinjen erbjuder också vandring och att beskåda alla de olika skulpturer som finns där. Dessutom kommer du att få se uppträdanden i form av mayan-dans, vilket kan vara mycket intressant att beskåda.

Playa Car

När du är den som gillar lyxliv och allt som hör till detta, så kommer du säkert att vilja se hur eliten bor i playa del Carmen. När det är så gör du ett besök till Playa Car, som är den plats där de som har det lite bättre har sina vackra villor och utnyttjar den trivsamma stranden. Vill du bo här så kommer det även att finnas de bättre hotell och resort som du kan finna i Playa del Carmen.