5 måsten för turister i Playa del Carmen

Hur är det med dig? Gillar du att någon talar om för dig vad du måste se och besöka under din semester? Nä, det gör inte vi heller, men vi vet dock att du som är ute och reser alltid kommer att kolla in något när du åker till ett främmande land. Här väljer vi att kalla detta måsten, men det är de naturligtvis inte. Det finns fyra saker du kan leva utan vid ett besök i Playa del Carmen, medan det finns en sak du inte klarar dig utan. Förutom denna gåtfulla mening, så kommer alla de fem saker vi beskriver i denna artikel vara väl värda att se och upptäcka vid en semester i Playa del Carmen.

Aquarium Beach

Ja, här kan du tro att detta är namnet på nästa strand du ska besöka för ett härligt dopp i det Karibiska havet, men då tar du helt fel. Detta handlar om ett akvarium där du kan finna inte mindre än över 200 olika fiskar och marina djur. Du som vill kan upptäcka denna intressanta och vackra plats på egen hand, medan du som vill veta allt tar en guidad tur.

Xcaret & Xcaret Park

När det gäller Xcaret så är detta en arkeologisk park där du kan se byggnader och andra historiska ruiner från Maya-kulturen. Här handlar det om en plats där du går tillbaka till år 250 A.D. Bara detta kan ta en hel dag att utforska. Här finns det guidade turer eller möjlighet att ta en vandring på egen hand.

Efter detta har du i anslutning det som kallas för Xcaret park. Här handlar detta om en ekologisk och arkeologisk park. Det mesta här handlar om vatten, vilket gör att du som gillar att snorkla och dyka passar bra in. Är det så att du gillar att utforska grottor så kommer detta också att finnas i överflöd.

Nattlivet i Playa del Carmen

Naturligtvis kommer Playa del Carmen att vara en mycket välbesökt plats för unga och medelålders besökare. Detta kommer också att vara den perfekta grabb eller tjejresan. Här handlar det om det stora utbudet gällande nattlivet på denna turistort. Här finner du bland annat populära Playacrawl och L´Ambassade som är de två hetaste nattklubbarna. Är det så att du gillar utelivet på barer och pubar, så kommer också du att vara den som finner din plats nattetid i denna stad.

När gommen behöver sitt

Även om du åker på semester så kommer du inte att överleva utan mat. I det fallet kommer Playa del Carmen också att vara den perfekta platsen för dig som blir hungrig under din semester i Mexiko. Detta i och med att utbudet av den inhemska och traditionella maten är mycket stort, såväl som att du finner allt från hög klass på det franska till det italienska köket. Du kommer också att finna allt från mycket bra priser på stora portioner av mat, medan du även finner de bästa restaurangerna som ger dig det lilla extra på tallriken för ett par hundralappar extra.