Utflykter att utforska från Phuket!

Utflykter att utforska från Phuket

Phuket, den största ön i Thailand är en mångsidig destination som inte endast erbjuder vackra stränder utan också spännande utflykter och äventyr runt omkring. Om du vill uppleva mer än sol och sand är detta en guide till några av de mest minnesvärda utflykterna som du kan göra från Phuket! 

1. Similanöarna – Undervattensparadis 

Similanöarna belägna i Andamansjön är en världsberömd destination för dykning och snorkling. De kristallklara vattnet, korallreven och det rika marina livet gör det till ett paradis för vattenälskare.  

Dagsturer och liveaboard-båtar tar besökare till öarna där de kan utforska det fantastiska undervattenslandskapet och kanske stöta på sköldpaddor, revhajar och en mångfald av färgglada fiskar. Detta är en perfekt utflykt från Phuket där du kan uppleva mycket under en och samma tur. 

2.  Besök James Bond-ön (Koh Tapu) – En filmikon 

James Bond Island som ligger i Phang Nga-bukten, blev berömt efter att ha dykt upp i James Bond-filmen ”Mannen med den gyllene pistolen”. Den spektakulära klippan som skjuter upp ur vattnet är en fantastisk syn och är omgiven av kalkstensgrottor och klippformationer.  

Besökare kan ta båtturer för att utforska området, inklusive de mystiska grottorna i den omgivande sjön. Glöm inte att ta gott om bilder på klippan att titta tillbaka på.  

3. Phi Phi-öarna – En skärgård av skönhet 

Phi Phi-öarna inklusive Phi Phi Don och Phi Phi Leh, är en av de mest kända ögrupperna i Thailand. De erbjuder fantastiskt klart vatten, fängslande klippformationer och fantastiska stränder.  

Utflykter till Phi Phi-öarna inkluderar snorkling, dykning och besök på den berömda Maya Bay, där filmen ”The Beach” spelades in. Det är också en plats där du kan koppla av på vita sandstränder och njuta av den natursköna skönheten. 

4. Phang Nga Nationalpark – En oändlig skönhet 

Phang Nga Nationalpark, känd för sina kalkstensklippor som reser sig ur vattnet är en underbar plats att utforska den thailändska naturen. Khao Phing Kan, där även James Bond Island ligger är en del av denna nationalpark. En utflykt här inkluderar ofta en båttur genom det spektakulära landskapet, besök i grottor och möjligheten att se den lokala flora och fauna. 

5. Kajaktur i Ao Phang Nga – Åk genom smala grottor 

En fantastisk och avkopplande utflykt är en kajaktur i Ao Phang Nga som även är en del av Phang Nga Nationalpark. Paddla genom lugna vatten och utforska smala grottor och tunnlar som leder in i kalkstensformationerna. Detta ger dig en unik möjlighet att komma nära naturen och uppleva lugnet i det här otroliga landskapet. 

6. Elefantutflykter – Möt gigantiska vänner 

Thailand är känd för sina elefanter, och det finns flera reservat runt Phuket där du kan komma nära dessa magnifika djur. Utflykter inkluderar ofta möjligheten att mata, bada och rida elefanterna. Se till att välja en ansvarsfull elefanttur som sätter djurens välbefinnande främst.

7. Strosa i Phukets Gamla Stan – Kulturell upplevelse 

För en annan typ av utflykt kan du utforska Phuket Gamla Stan. Denna historiska stadsdel är full av charmiga gator, färgglada byggnader och kulturella sevärdheter.  

Gå runt och upptäck templet Wat Chalong, den vackra Jui Tui-templet och de lokala marknaderna där du kan smaka på autentisk thailändsk mat och hantverk. 

8. Snorkla med hajar i Shark Point – Äventyr under ytan 

Shark Point, beläget ungefär en timmes båttur från Phuket är känt för sitt fantastiska undervattensliv, inklusive revhajar. Även om de är ofarliga för människor, är det en spännande upplevelse att simma nära dessa majestätiska varelser. Du kan också utforska det rika marina livet och de vackra korallreven i det klarblå vattnet. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*