Tokyo

Många drömmer om att åka till Japan på semester och Tokyo som är landets huvudstad har massor att erbjuda. Det spelar ingen roll om man reser ensam, tillsammans med något eller med barn. Det finns massor att göra oavsett hur man reser.

Sevärdheter

Tokyo erbjuder många sevärdheter, vilket de flesta storstäder gör. Staden har nya moderna byggnader såsom Tokyo Tower och Tokyo Sky tree men även väldigt mycket historiskt att titta på, där ibland något av de många templen såsom Asakusa Shrine. Den berömda hunden Hachiko finns bland annat att se vid Shibuya tågstation.

Sommar-OS kommer att gå av stapeln i Tokyo och detta har gjort att staden har förändrats något och den nya Olympia station är verkligen något som det är värt att ta sig en titt på.

Disneyland och Tokyo Zoo

Om man har barn så kan det kanske vara värt att göra ett besök på Disneyland i Tokyo eller varför inte Tokyo Zoo. Båda attraktionerna tar en dag vardera om man vill kunna njuta. Disneyland i Tokyo är uppbyggt på samma vis som i alla länder med alla de prinsar och prinsessor och sagofigurer man förväntas se. Tokyo Zoo har många intressanta djur och många som är typiska för Japan men även för Asien som helhet. De är framförallt kända för sina jättepandor.

Anime, manga och spel

Anime och Manga är japanskt och det är många som reser till Japan för att uppleva miljön kring denna kultur men även när det kommer till olika former av spel. I Tokyo finns det hela distrikt som riktar sig till dessa intressen och det största är Akihabara. Man har verkligen missat något om man inte gör ett besök här.

Sumobrottning, sake-tur och tecermoni

Om man är intresserad av att testa på den riktiga japanska kulturen så kan man gå på sumobrottning. Ett par kvällar i veckan anordnas tävlingar i Tokyo och dessa är oerhört populära så det gäller att vara ute i god tid om man vill ha biljetter. Man kan även gå på en sake-tur, då besöker man ett sake-bryggeri och ser hur man tillverkar det populära risvinet.

Teceremonin är helig i Japan och det är fler och fler turister som vill vara delaktiga så det anordnas olika ceremonier och evenemang. Man får klä upp sig i en kimono och vara med på ceremonin och njuta av japanskt te.

Transport i Tokyo

Tokyo är så pass stort att det inte går att gå till alla ställen även om det finns många fina gångområden. Det bästa man kan göra är att skaffa ett kort för deras tunnelbana som är snabb och går nästan överallt och avgår i regel i tid. Om man är kvinna så finns det speciella vagnar avsedda för endast kvinnliga resenärer, dessa rekommenderas det att man använder framförallt på kvällen/natten. Taxi är dyrt och kan ta lång tid.

Språk, pengar och att tänka på

Språket i Japan är japanska och även i Tokyo talar långt ifrån alla engelska så man får vara beredd på att peka och le. Man blir dock väldigt bra mottagen även om det finns språkbrister. Många butiker, restauranger och liknande accepterar inte kort så att ha kontanter, yen, är väldigt viktigt.

Något man också måste veta är att det inte alltid är accepterat med tatueringar, ännu mindre på kvinnor, så att försöka dölja dessa är att rekommendera för att inte bli nekad inträde.