Sevärdheter i Tulum du inte får missa

Vart du än åker i världen så kommer det finnas saker att se. En del platser erbjuder mindre av detta medan andra erbjuder mera. Vad som spelar in på om du ser alla dessa saker och om du besöker dessa platser, är ditt eget intresse att se och upptäcka. Efter detta kommer det sedan att finnas platser på jorden som är underbara, liknar ett paradis, där du finner sol och bad samt att du kan se och upptäcka allt som berör staden, historien och kulturen där du befinner dig.

Detta kommer då naturligtvis alltid att bli ett val som passar alla. Helt enkelt kan du åka på semester och göra precis det du vill varje dag. När du nu befinner dig på en sådan plats, så kommer det att bli väldigt trist att göra samma saker varje dag bara för att du gillar det. En av dessa platser är Tulum på den mexikanska sydostkusten. Ja, du befinner dig i Karibien. Denna stad erbjuder en ofantlig rikedom när det gäller sevärdheter och kultur, för att också skapa trivsamma dagar vid stranden för en natt ute på stan.

Upptäck Maya-folket i Tulum

När det gäller dig som gillar arkeologi, historia och äldre folk, så kommer Tulum vara en av de bästa platserna på jorden att besöka. Här finner du fantastiska och välbevarade ruiner från det forna Maya-folket. Du finner till och med en plats som kallas för Playa Ruinas. Denna plats är unik då du kan vandra på en vacker strand samtidigt som du ser de mest välbevarade ruinerna av El Castillo, som var det stora slottet i Tulum under denna tid.

Cykla i Tulum

Ett av de bästa sätten att upptäcka den forna Maya-kulturen, alla ruiner och samtidigt få dig lite motion, är att vara den som tar dig an en av de många cykelturer med guider som finns. Här finns det något som kallas för Tulum Bike Tours, vilket har ett unikt koncept som låter dig se allt som finns i Tulum på mycket kort tid. Ja, okej, nästan allt.

Gran Cenote

Du som gillar att bada, se vackra platser samt vara den som upptäcker livet under vattenytan, kommer att vara den som passar perfekt att besöka Gran Cenote. Här kommer du finna ett nedsänkt naturligt hål som är fyllt med det klaraste av vatten, för att sedan i andra skedet vara den som vandrar över broar och upptäcker grottor i kalkstensklipporna.

Mera om El Castillo

När det gäller El Castillo så är detta något som du bara inte får missa vid ett besök i Tulum. Här handlar det egentligen om att du inte kan missa det heller. Det ligger ju precis utanför centrum och vid den mest populära stranden i Tulum. Förmodligen är detta en av världens mest väl bevarade ruiner från Maya-kulturen, vilket då betyder att denna byggnad skulle vara runt 2000 år gammal. Något du verkligen måste se innan detta slutligen vittrar samman av all den fuktiga luft dessa ruiner hela tiden måste utstå. Mera om Tulum ser du på plats.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*