Kamala

Thailand är ett drömresemål för många, både ungdomar och barnfamiljer, just för dess kritvita stränder och turkosa vatten. Det är dock ett stort land där vissa delar av landet är mer bebodda än andra. Skall du till Thailand är det också viktigt att tänka ut vad du vill få ut av semestern och resan, då vissa ställen är partyställen medan andra ställen erbjuder en fridfull oas omgiven av natur och djur.

I västra Phuket finner du Kamala som är en liten fiskeby med en strand vid namn Kamala Beach. Området Kamala har blivit populärt hos barnfamiljer just för att det är ett väldigt lugnt område, dock finns det bussförbindelser från byn som går direkt till centrala Phuket dagtid. För den som söker fest är Kamala inte direkt det optimala resmålet i Thailand då nattlivet är väldigt begränsat till några fisk- och skaldjursrestauranger samt hotell.

Det är med andra ord den perfekta destinationen för de som söker en lugn solsemester med härliga stränder. Utöver Kamala Beach finns också Patong Beach cirka 5 km norr om Kamala för den som vill ha lite miljöombyte. Patong är ett bra alternativ för de festsugna och vill du kombinera både strandliv och fest är ett tips att bo i Kamala men resa till Patong vid behov.

Det är som sagt ingen överraskning att Kamala är en av de populäraste resmålen för svenska turister. Trots att det är ett populärt ställe i Thailand så är det många som inte riktigt känner till det just för att det ofta är Phuket som marknadsförs och tipsas om. Det som gör att Kamala är perfekt för en idyllisk familjesemester är inte bara lugnet utan också att stranden Kamala Beach är långgrund, vilket är bra för små semesterfirare. Faktum är att Kamala Beach är den fjärde största stranden i Phuket och förutom svenskar finner du även många tyska turister här. Bara för att man bor i Kamala betyder inte det att du måste stanna där. Från Kamala finns det bussförbindelser som kan ta dig till en mängd olika platser och stränder som Leam Sing Beach och Surin Beach. De två stränderna finner du endast 7 – 10 minuter ifrån Kamala med buss.

För den som gillar marknaden är ett tips att besöka marknaden som ligger på den södra delen av Kamala Beach. Marknaden är öppen måndag, onsdag och lördag och bjuder på allt en marknad skall bjudna på som lokal mat, färsk frukt, fisk och kött. Du kan även inhandla kläder som roliga t-shirts och andra plagg.

När det kommer till boende i Kamala finner du en mängd med alternativ som är alltifrån hotell till bungalowanläggningar. Här kan du hitta ett boende som passar dig och din smak perfekt trots att utbudet är mindre med tanke på den lugna atmosfären som vilar på Kamala. Matställen i Kamala finns det en hel del av och där finner du alltifrån finare restauranger till enklare matställen. På de enklare matställena är det oftast thai-mat som serveras medan utbudet är större på de finare restaurangerna. Blir du sugen på svensk mat under din semester är ett tips att besöka Deng restaurang som ligger vid strandgatan och serverar både skandinavisk och thailändsk mat.