Viktiga sevärdheter på Kap Verde

Naturen på Kap Verde är något av det vackraste som finns att beskåda. Tillsammans med den kultur som funnits på ön sedan sekler tillbaka, gör den att de sevärdheter som går att upptäcka på Kap Verde blir oförglömliga. I den här artikeln finns en sammanställd lista på de mest intressanta sevärdheterna som ögruppen har att erbjuda och det vore synd och skam om man missade någon av dem.

Pico do Fogo

Kap Verdes högsta punkt heter Pico do Fogo och består av en vulkan i mitten med omnejder som utgör fantastiska vandringsleder och upptäcktsfärder för turister. Den ligger på ön Fogo och sträcker sig 2829 meter över havet. Vulkanen har inte varit alltför aktiv men det har skett eruptioner, av vilka den sista var 2014. Den riktigt dödliga inträffade 1847 och tvingade tusentals på flykt.
Då vulkanens ståtliga prakt dominerar ön, har detta blivit en sevärdhet i sig och är man modig nog kan man gå nära och ta några fantastiska foton.

Praia de Atalanta

Stranden Praia de Atalanta ligger vid den norra kustremsan på ön Boa Vista och är särskilt intressant då det nära inpå strandremsan ligger gamla rostiga skepp från urminnes tider. Hit kommer dykare från hela världen för att beskåda de spöklika båtarna både utanpå och inuti. Om man inte vågar sig på den utmaningen så räcker det med att sitta på stranden eller hyra en häst för att rida i solnedgången och beskåda skeppen från land. Vyn är spektakulär och historien bakom är också intressant att ta in.

Karnevalen på Sao Vicente

På ön Sao Vicente flödar kulturen och framför allt musiken. Det var i huvudstaden som sångerskan Césaria Evora levde och dog och på alla barer, diskotek och restauranger spelas hennes musikstil varje kväll. Om man råkar ha vägarna förbi i februari så kan man med glädje uppleva den stora karnevalen där man kan fynda konst och hantverk, dansa in på småtimmarna och äta lokal mat till en underbar musik. Mindelo är annars känd för att vara musikstaden på Kap Verde så under karnevalsdagarna har folket rytmen i bloden ännu mer.
Mötesplatsen på ön heter annars Praca Nova dit folk vallfärdar för att ta del av kultur, fester och umgänge.

Historiens vingslag i Cidade Velha

På ön Santiago ligger en vacker men kuslig ort, kallad Cidade Velha. Idag är det en praktfull kyrkoruin och ett fort samt några söta huslängor, men förr i tiden var detta en plats där man också straffade slavar. Detta kan man fortfarande skymta då straffpålarna finns kvar så om man har modet uppe och inte är alltför känslig, så kan detta vara en mycket intressant plats att besöka eftersom den portugisiska kolonialiseringen faktiskt startade här.
Även i Tarrafal i norr finns ett grymt fångläger kvar från svunna tider och som även användes under frigörelsen som inträffade 1975.

Pedra de Lume på Sal

Den som vill flyta som en kork på vattnet ska bege sig till ön Sal och vulkankratern Pedra de Lume dit turister åker för att flyta runt på vattenytan för skojs skull. Tack och lov finns det många sötvattenduschar att tvätta ren sig i efteråt men upplevelsen är verkligen speciell – ungefär som i Döda havet. Även en aktiv saltutvinning förekommer här.