Var är det varmt i januari?

Varmt i januari

Efter stressande storhelger och vardagar fyllda av snö, regn och en lite gråare omgivning, är det såklart många som längtar sig bort till lite varmare breddgrader. En dag fylld med bad, sol och gröna palmer är dock inte så fjärran som du kanske tror.

I denna artikel listar vi vilka delar i världen som i januari bjuder på sol, värme och en rejäl påfyllning av D-vitamin. Vi listar även några fördelar med att resa i januari.

Riktigt varma resmål

Om du letar efter att resa till en plats i januari som bjuder på temperaturer runt 29-32 grader, ska du kika på platser runt ekvatorn. Ju närmare ekvatorn det tilltänkta resmålet ligger, desto mer värme kan du räkna med denna tid på året.

Några platser som är särskilt populära att resa till under januari månad är Thailand, Vietnam och Indonesien. Samtliga av dessa resmål är dessutom ganska prisvänliga, detta beror dock såklart lite på vad man planerar att göra, samt vilka städer du besöker.

Andra ställen som bjuder på riktigt fint väder är Mexiko, Jamaica och Maldiverna.

Medel varma resmål

Föredrar du en något lägre temperatur och gärna har en medeltemperatur på dagarna som sträcker sig runt 25 grader, så rekommenderar vi att du istället kikar på resmål som Barbados, Kap Verde eller Aruba.

Alla uppskattar inte alltid en pressande värme och ganska hög luftfuktighet, så resmål som dessa kommer då vara betydligt mer tilltalande. Medelvarma resmål passar även bra om du gillar att promenera runt i lite större städer och blir mer behagligt om du planerar att gå ganska mycket.

Fördelar med att resa i januari

Att resa i januari är inte bara ett bra sätt att fly den lite glåmiga tillvaron i januari månad. Det kan även gynna sig rent ekonomiskt. Många passar på att resa antingen under jul eller sportlovet i februari. Detta gör då att semesterresor under januari är något billigare och det finns en stor chans att även hitta resor till riktiga pangpriser.

Så packa dina badkläder, tunna klädesplagg och förbered dig på en resa som du sent ska glömma. För dig som ändå planerar att stanna hemma under januari, är det aldrig fy skam att drömma sig bort till dessa platser och planera in en framtida resa med din partner eller vänner. Livet är fullt av möjligheter!