Vad vi vet om det nya kryptobaserade reseföretaget som konkurrerar med Airbnb

kryptobaserade reseföretaget som konkurrerar med Airbnb

Att resa har aldrig varit lättare än i dagens moderna samhälle. Aktörer som Airbnb och liknande tjänster gör det oerhört bekvämt att hitta lämpliga resmål, övernattningsmöjligheter och mer. Men den senaste och mest moderna tjänsten på marknaden är Dtravel, ett kryptobaserat reseföretag som drivs av tidigare anställda från Airbnb, Expedia och andra framstående reseaktörer.

Vad är en kryptovaluta?

Innan vi går in på vad Dtravel är för något och hur tjänsten fungerar, måste vi först reda ut vad en kryptovaluta är för något. En kryptovaluta är en digital valuta som inte drivs eller regleras av myndighet, regering eller centralbank. Det är istället användarna själva som bekräftar transaktioner mellan användare och utfärdar nya coins (mynt), vilket möjliggör för en utökad anonymitet och transparens mellan användarna.

Hur handlar/använder man kryptovaluta?

Kryptovalutan går att handla direkt genom att genomföra transaktioner med hjälp av själva valutan, exempelvis via olika marknadsplatser och med hjälp av e-plånböcker, men det går även att spekulera på valutans prisrörelser, utan att faktiskt äga den underliggande tillgången. Detta görs med hjälp av CFD-handel på kryptovalutor.

Vad som särskiljer Dtravel från Airbnb

Dtravel fungerar i princip på samma sätt som Airbnb och andra aktörer som erbjuder möjlighet att hyra ut sina bostäder eller fastigheter till andra privatpersoner eller företag. Tjänsten är tänkt att fungera som ett alternativ till Airbnb och de traditionella hotellalternativen, och fungerar som en mellanhand mellan uthyrare och de som hyr, både långsiktigt och kortsiktigt.

Det som skiljer Dtravel från dess konkurrenter är att plattformen är helt och hållet kryptobaserad. Det betyder att du när bokar övernattning eller vistelse bokar du med hjälp av plattformens egna tokens, TRVL token. Uthyrare får även betalt i dessa tokens.

Fördelar och nackdelar

Det finns både fördelar och nackdelar med Dtravel gentemot dess konkurrenter, exempelvis:

Fördelar

  • Lägre avgifter. En av de största fördelarna med Dtravel i jämförelse med dess konkurrenter är de låga avgifterna. Enligt deras hemsida är deras avgifter över 50% mindre än hos många av deras konkurrenter, och ligger för närvarande på 7.5%. Det betyder att de som hyr ut får mer pengar i fickan, medan de som hyr betalar mindre än hos konkurrenter. En win-win helt enkelt!
  • Direkt kommunicering. Det går att kommunicera direkt mellan uthyrare och gäst, något som inte är möjligt hos vissa konkurrenter. Detta möjliggör för bättre kommunicering, vilket i slutändan bidrar till en bättre upplevelse.
  • Utökade betalningsalternativ. Det går även att acceptera kryptovalutor som Bitcoin som betalning, vilket ger gäster och uthyrare mer alternativ att välja mellan. Detta är något som uppskattas, inte minst av de som helst inte vill betala eller få betalt i traditionella fiatvalutor.

Nackdelar

  • Kan vara klurigt att förstå för nybörjare eller de som inte är bekanta med kryptovalutor. För de som inte riktigt är bekanta med kryptovalutor kan det vara svårt att förstå hur allt detta fungerar. Om du inte vet vad kryptovalutor är och hur de fungerar, kan du med fördel först ta en titt på detta. På så sätt kommer du enkelt att förstå hur Dtravel fungerar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*