Vad kan man se och göra i Dubai?

Vad kan man se och göra i Dubai?

Dubai låter för många som något otroligt lyxigt resmål och det kan det absolut vara. Denna stad som byggdes där det egentligen mest var öken för bara något årtionde sedan och som nu är hem åt miljardärer och där turismen flödar. Åker du dit kan du verkligen åtnjuta en extrem lyx om du har pengar till det men det finns väldigt mycket att se och göra även för den som inte har extremt mycket pengar utan reser på en mer vanlig budget. Oavsett så kommer du inte att ångra en resa till Dubai och det kommer garanterat ge dig något att prata om när du har kommit hem från resan.

Mäktigt att bara gå runt

Dubai är den stad där du inte behöver planera in varje timme för att du ska se någonting. Det är mäktigt att bara vandra runt i staden och se på alla byggnader som har förts upp på rekordtid. Det finns dock några byggnader som naturligtvis sticker ut lite extra ut mängden. Burj Khalifa är vida omtalat och ett av stadens absolut mest besökta områden. Burj betyder torn på arabiska och det är världens högsta skyskrapa. Den mäter hela 828 meter över havet och är omringad av fina parker där du kan sätta dig och fika och bara titta upp emot den enorma byggnaden. Vil du så kan du åka upp i Burj Khalifa mor en slant. Utsikten lär vara fantastiskt om du tajmar in att åka upp på en klar dag.

Ett annat burj som du bör besöka är Burj Al-Arab. Det är ett hotell som är minst lika känt som Burj Khalifa. Det ligger ute i vattnet och ser ut som en segelbåt. Det är ett otroligt lyxhotell och ansett att vara ett av världens absolut finaste hotell. Du måste bo på hotellet för att få åka dit eller så gör du som många turister gör, du bokar in en Afternoon-tea. Då kan du åka dit och dricka te och blir sedermera insläppt.

Eftersom att Dubai byggdes där det en gång var öken så kan du boka ökensafari och rida runt i öknen på en kamel. Det går att boka både med och utan övernattning och i sådana fall kommer du att få övernatta under stjärnorna i et provisorisktuppställt tält som ni har med er på kamelryggen. Det finns också permanenta tältplatser som har en lite högre standard. Perfekt för dig som vill uppleva något lite annorlunda på din resa.

Eftersom att allting är enormt i Dubai så är det mesta väldigt imponerande. De har en enorm galleria som heter Dubai Mall som bara är imponerande att se och vandra inuti. För de som vill finns det möjlighet att beställa taxi inuti gallerian i form av små golfbilsliknande fordon. Inuti gallerian kan du köpa allt du önskar och du kan också gå på Dubai Aquarium & Underwater zoo. Du kommer nära fiskarna och de stora undervattensdjuren och det rekommenderas verkligen och hela familjen kommer att vara nöjd.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*