Vad innebär egentligen betting utan svensk licens?

Vad innebär egentligen betting utan svensk licens?

Idag kan du välja att betta på två olika typer av spelsajter. Vissa har licens från svenska Spelinspektionen och andra från ett utländskt spelbolag. Det finns ingen lag som säger att du måste vända dig till ett svenskt spelbolag. Dock är det vissa utländska spelbolag som inte accepterar svenska spelare. Så länge som du vänder dig till ett bolag med en respekterad licens kan du känna dig trygg. Några av licenserna med bäst rykte är MGA och UK Gambling Commission. Om du spelar inom EU behöver du inte heller betala någon skatt på dina uttag.

Sätt in och börja betta

Det är inga problem att hitta en bettingsida med utländsk licens då det finns en uppsjö av dem. När du har hittat en som du tycker ser intressant ut är första steget att skapa ett konto och sätta in pengar. Hos utländska bettingbolag kan du inte logga in med BankID utan måste skapa ett konto på det traditionella sättet. Alltså får du välja ett användarnamn och lösenord. Så snart det är klart kan du göra din första insättning.

Vilka betalningsmetoder du kan använda beror helt på sajten. Några av de vanligaste är e-plånböcker som Skrill och Neteller samt VISA och Mastercard. Det finns även sajter som tar Trustly vilket är ett populärt alternativ bland svenskar. Oavsett vilken metod du använder kan du alltså komma igång och betta i princip omedelbart vilket är en stor fördel.

Vad kan jag betta på?

Det beror helt på vilken spelsajt du är registrerad på. De flesta erbjuder alla de stora sporterna som tennis, fotboll, ishockey, basket och handboll. Det kan dock variera gällande vilka ligor du kan spela på. Om du gillar svensk fotboll kan du förmodligen bara betta på Allsvenskan och eventuellt Superettan. Det brukar även gå att betta på landskamper. När du loggar in på en bettingsajt brukar det finnas en meny med samtliga sporter och ligor. Här kan du scrolla för att se exakt vilket utbud som finns.

På förstasidan brukar det även finnas flera kommande matcher som kan vara intressanta att spela på. Det brukar vara de hetaste matcherna för tillfället. Här brukar du även kunna se vilka matcher som går live för tillfället. Live betting är något som kommer stort och som också är populärt på utländska bettingsajter. Om du inte är bekant med live betting kan vi berätta att oddset ändras beroende på vad som händer i matchen. Du får alltså betta när du tycker att det är läge.

Bonusar på utländska bettingsajter

Något som gör att många spelare drar sig till utländska bettingsajter är att du har större möjligheter att få en bonus. De har inte samma strikta regler att förhålla sig till som de spelbolag som lyder under Spelinspektionen. Därför kan du till exempel få free bets och andra bonusar när du registrerar dig på en utländsk sajt. Det bästa är att hålla koll på din mejl eller SMS. Där brukar spelbolagen meddela om aktuella bonusar och kampanjer. Om du tycker något är intressant behöver du bara logga in på ditt spelkonto och aktivera bonusen. Om du ska ta en bonus är det alltid viktigt att du läser villkoren så du är medveten om vad som gäller. Det kan till exempel gälla omsättningskrav eller vilka matcher du får betta på.