Utflyktstips på Isla Mujeres

När du är den som åker till Mexiko på semester så kommer ett besök i de sydöstra delarna av detta land vara att föredra. Här kommer du genast till den idylliska delen som kallas för den karibiska kustremsan. Här finner du då en turistort vid namn Cancún, som är den plats du besöker om du vill ta färjan till den vackra ön Isla Mujeres som ligger cirka 12 km från Cancún mitt på det öppna havet.

Nu vill du naturligtvis inte bara åka till denna ö för att den ligger i havet, utan här kan din anledning vara för att se allt det vackra som finns. Det kan gälla sol och bad samt boende på en sagolik ö i det Karibiska havet. Det kan också vara för att se och uppleva alla de fina saker som finns att göra och se på denna ö.

Snorkla och dyk utanför Playa Indios

När du vill snorkla eller dyka på din semester till Mexiko, så kommer ditt besök på Isla Mujeres att vara fyllt av detta om du beger dig till Playa Indios. Här finner du i anslutning till denna strand ett relativt stort korallrev samtidigt som du också befinner dig mitt i havet omgiven av massor av olika fiskarter. När du sedan kommer upp så kommer det finnas en rad olika restauranger, efter det att du tagit en skön vila i den vita sanden på stranden.

Parque Garrafón

När du vill ha det absolut bästa av snorkling, kajakturer en bar och en pool-avdelning är det Parque Garrafón som gäller för hela slanten. Här finner du ett väl bevarat naturligt korallrev som sköts om och skyddas av kunnig personal. Samtidigt som du besöker denna park så kommer även ett besök vid Dolphin Discovery Park vara mycket nära till hands.

På Dolphin Dicovery Park kommer du att få se uppträdande med delfiner samt verkligen veta hur dessa djur fungerar. Kanske kommer du hem med kunskapen om varför delfiner är så hjälpsamma och vänliga djur.

Punta Sur

Ja, här kan du inte höra på namnet vad detta är. Hur som helst är detta en ekologisk park där du kan ta en skön promenad och se en fullt fungerande fyr. Helt enkelt tar du en vandring här när du vill varva ned och ta det lite lugnt under några timmar. Du kommer även att ha full utsikt över havet samt finna många olika statyer under din promenad.

El Meco Archaeological Site

Detta är verkligen något för den som vill veta hur Maya-folket levde för flera tusen år tillbaka i tiden. Här kan du via utgrävningar och ruiner se massor av olika typer av byggnader. Du kan också se att de redan vid den tiden var ett mycket väl utbildat folk, som visste precis hur man tog vara på moder jord på rätt sätt.

Denna park är stor och kan räcka till en hel dagsutflykt. Du väljer fritt om du ska läsa och vandra på egen hand, eller om du vill gå med på en guidad tur där du får veta allt under resans gång.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*