Ute till havs

Ute till havs

Blått så långt ögat kan se, vita moln som jagar över himlen och havsfåglar. Att åka på kryssningen är en upplevelse likt ingen annan. Det finns långa kryssningar och det finns korta kryssningar. Ibland är du borta i flera veckor och ibland är det bara över en dag. Det beror helt och hållet på vad du är ute efter.

Många alternativ på Östersjön

Du behöver inte åka till Karibien för att kryssa, det finns flera rederier som erbjuder kryssningar på Östersjön. Både Vikingline och Silja Line har flera turer för den som vill ta en minisemester. Vad sägs om en dagsresa till Åland? Eller varför inte en dygnskryssning där du kan festa hela natten och sedan delta i aktiviteter under dagen.

Ofta erbjuder kryssningsföretagen som trafikerar Östersjön upplevelsepacket. Till exempel kan hela resan förvandlas till en konsert med din favoritartist. Den kan också bli ett matäventyr eller en spaupplevelse. Det är helt upp till dig och vad du föredrar!

Planera i förväg

Om du vill bort från våra kyliga breddgrader finns det kryssningar i Karibien, Medelhavet och många fler platser. Priset kan variera beroende på vilket rederi du åker med, storlek på fartyget och hur lång din kryssning blir. Innan du väljer se till att göra efterforskningar, var stannar fartyget och vilka aktiviteter erbjuds ombord. Är du i en ny hamn varje dag eller spenderar du flera dagar ute till havs.

Har du aldrig kryssat förut finns det tips och guider på nätet som kan ge dig råd. Du kan också kontakta resebyråerna direkt och se vad de erbjuder. Oavsett var du letar efter är ett återkommande råd att planera i förväg. Det gäller för utflykter, mat du vill äta, event du vill delta i och shopping du vill göra. I många fall kan du boka i förväg, långt innan du ens åker hemifrån.

Semester på vågorna blå

Du behöver inte gå i hamn för att ha saker att göra på din kryssning. På längre kryssningar erbjuds mängder med aktiviteter ombord. Allt från pooler till spektakulära teaterföreställningar. Det är ofta en kväll med en formell tillställning, så glöm inte att packa kostymen. Många rederier har börjat erbjuda unika upplevelser på sina fartyg för att locka dig att välja just deras kryssning.

Alltid drömt om att åka Go Kart? Det finns fartyg med Go Kart banor! Linbanor över fartygets däck. Biografer med 4D teknologi där du blir en del av filmen. Vindtunnlar som låter dig uppleva viktlöshet. Vill du ha det lite lugnare kan du njuta av taxfree shopping eller varför inte besöka skeppets kasino och spela några slots eller en runda bingo?

Ute till havs 2

Pixabay

När resan är över

Oavsett om du åker över en dag eller över flera veckor kommer det en punkt när du måste åka hem igen. Lastad med shopping och upplevelser är det tillbaka till vardagen. Kanske det dröjer till nästa kryssning. Det kommer finnas saker du tycker det är skönt att slippa och det kommer att finnas saker du saknar. En del saker kan du uppleva via nätet, till exempel online bingo turneringar online eller Netflix stora urval av filmer. Och vem vet, ditt nästa stora äventyr kanske väntar om hörnet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*