Upptäck Amalfikusten! 

Upptäck Amalfikusten

Amalfikusten är en lång kuststräckning på sydsidan av den italienska Sorrentohalvön. Kusten är kanske mest känd för den pittoreska och hänförande byn Positano. Men Amalfikusten är mycket större än så och har en mängd olika upplevelser att bjuda på. Upptäck Amalfikusten och alla dess gömda pärlor! 

Vilka platser består Amalfikusten av? 

Att resa till Amalfikusten är en dröm för många. Klimatet på Amalfikusten är typiskt för det italienska vädret, då det är som varmast i juli och augusti. Men temperaturen är mycket behaglig från april ända fram till oktober och många väljer därför att resa runt Amalfikusten när det inte är säsong för att få bättre priser på bland annat boenden. 

Amalfikusten är en kustremsa som innefattar de små byarna och städerna Praiano, Positano, Amalfi, Ravello, Maiori, Scala, Atrani, Minori och Cetara. Hela denna vackra kustlinje nära Neapel är skyddad av UNESCO och kännetecknas av de majestätiska klipporna som faller ned i havet. Området är även mycket känt för de färska citronerna som produceras varje år. Över 8 000 ton citroner växer i området varje år och förutom dess goda smak så doftar dess blommor sött och friskt. 

Hur tar man sig till Amalfikusten? 

Resor till Amalfikusten är idag otroligt populära och det finns ett flertal sätt som du kan ta dig hit. Många väljer att flyga direkt till Neapels flygplats som ligger cirka en timme bort från Amalfikusten med bil. Från flygplatsen går det att hyra bil, vilket är någonting som många turister väljer att göra för att kunna upptäcka hela kustremsan på ett lättare vis genom att bila igenom den.  

Du kan även flyga till en av de två flygplatserna i Rom och sedan även här hyra bil ut till Amalfikusten. Många väljer detta alternativ då du ofta kan hitta billigare flygbiljetter till Rom.  

Om du inte vill flyga till Amalfikusten, men istället ta tåget är det smidigast att åka via Köpenhamn till Hamburg för att ta nattåget till Munchen. Härifrån går det direkttåg till Rom. Från Rom har du sedan ett flertal olika sätt du kan ta dig till Neapel på, och från Neapel till Amalfikusten går det flera bussar dagligen.  

Var på Amalfikusten ska man bo? 

Var på Amalfikusten du bör bo, beror helt på vad du vill hinna se under din semester och vilka platser du vill hinna besöka. Om du har tid så är det en god idé att bo några dagar på en plats, för att sedan upptäcka en annan by eller stad.

Har du möjlighet så är det en oförglömlig upplevelse att bo en eller två nätter i det kändistäta Positano med de vackra byggnaderna och klipporna ut mot havet under din balkong. Här kan du ta fantastiska bilder och promenera bland de pittoreska små gatorna och souvenirbutikerna. 

Om du även vill se en annan mindre utforskat sida av Amalfikusten är bergsstaden Ravello och den lilla staden Cetara att rekommendera. Här kan du ta en morgonfika bredvid lokalbefolkningen och känna hur det är att leva i en typiskt italiensk by långt ifrån turismen. Här får du dessutom en känsla för hur Amalfikusten en gång var innan den större turismen tagit över kustremsan.  

Vad får du inte missa? 

Även om det finns oändligt mycket du kan se och uppleva under en resa till Amalfikusten så finns det ett flertal sevärdheter och platser du som turist inte bör missa. Ett exempel är Duomo di Amalfi, en medeltida katedral med 1800-talsfasad mitt i staden Amalfi.  

Om du befinner dig i staden Ravello är Villa Cimbrone helt klart värt ett besök. Här kan du promenera i en vacker trädgård med en otrolig utsikt över Amalfikusten. Att hyra båt över dagen är ett påhittigt sätt att uppleva Amalfikusten från vattnet. Om ni dessutom är ett gäng som reser tillsammans blir båtresan även betydligt billigare.  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*