Upplev Kalamata

Upplev Kalamata

Kalamata är en av Greklands mest välbesökta städer och lockar framförallt turister tack vare sina vackra sandstränder och härliga matkultur. Troligtvis har du smakat minst en och annan oliv från Kalamata, då detta är en av stadens signum. Om du älskar god mat och en underbar utsikt, så kommer du att uppskatta allt som Kalamata har att erbjuda.

För att du inte ska missa de mer intressanta sevärdheterna under din vistelse här, har vi sammansatt en liten guide. Upplev Kalamata från sin bästa sida!

The Church of Agioi Apostoloi

Det är inte bara matkulturen som grekiska Kalamata är känd för. Staden kryllar av arkitektoniska byggnader och många religiösa och heliga platser. En av dessa är The Church of Agioi Apostoloi som ligger väldigt centralt och nära University of the Peloponnese.

Kyrkan brukades fram till år 1884, då den delvis förstördes i en jordbävning och efter reparationer av kyrkans torn börjades den användas på nytt. Kyrkan påverkades även av jordbävningen i Kalamata 1986 och restaurerades då helt. Du kan boka in dig på en guidad tur inne eller utanför kyrkan, vilket är ett ypperligt tillfälle för dig att lära dig mer om Kalamata och dess historia.

Castle of Kalamata

Slottet i Kalamata är både historisk och fantastiskt vacker att promenera runtomkring. Från slottets promenadgång har du en fantastisk utsikt över Kalamata och diverse olika byggnader är inspirerande och intressanta att lära sig mer om.

Kalamatas strandpromenad

Kalamata är väldigt väl sammanknuten med flera andra stora städer på Grekland, vilket gör det till en perfekt avstickare om du till exempel är I närheten av Aten. Tack vare att vägarna att genomgått en rejäl utveckling, kan du ta dig mellan Aten och Kalamata på endast några timmar med bil.

Då Kalamata har en fantastisk strandpromenad, har det blivit en naturlig följd att många tar sig till Kalamata för att promenera och sola utmed denna underbara sandstrand. Blått vatten och vita stränder så långt ögat når. Kan det bli bättre än så?

Runt strandpromenaden finns det även ett gediget utbud av restauranger och barer att släcka törsten vid. Eller varför inte beställa in några av världens mest kända och välsmakande oliver från trakten?

Oavsett vad du uppskattar och hur ditt resesällskap ser ut, har Kalamata någonting intressant att erbjuda för alla. Knyt samman en mysig dag på stranden med en inspirerande runda på någon av Kalamatas muséer och gör din vistelse komplett!

Välkommen att upplev Kalamata!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*