Tulum som resmål

När du åker till Mexiko på semester finns det massor med olika populära turistorter att upptäcka och besöka. De bästa och de flesta av dessa ligger på den plats som bär namnet Yucatán-halvön. Här handlar det då om Mexikos sydöstra kustremsa, där du finner många av de mest populära städerna i det landskap vi kallar Karibien. En av dessa är då staden Tulum, vilket kan vara ett av dina bästa besök i livet. Tulum är mycket känt för sina extremt paradisliknande stränder och mycket välbevarade ruiner från Maya-kulturen.

Under Maya-folkets tid så var Tulum en mycket viktigt hamn. Här handlar det alltså om en stor välbevarad byggnad som kan skådas. Detta var den viktigaste byggnaden i en stor struktur som kallas för El Castillo. Denna ståtliga ruin finns att beskåda på en hög klippa bara några meter från den kritvita stranden och det turkosfärgade havet.

Allt detta kommer betyda att denna stad blivit en mycket populär turistort. I och med detta kommer du som besöker Tulum alltid veta att du finner bra boende och massor av den goda mexikanska maten på alla de restauranger och barer du hittar längs de trivsamma strandvägarna.

Finn ditt perfekta boende i Tulum

När det gäller att finna boende på en okänd plats, så är detta verkligen något som inte rekommenderas vid ankomst till Tulum. Här bokar du ditt boende online tillsammans med din resa innan du ger dig iväg. Här finner du snabbt att det finns både exklusiva och billiga val att göra. Det bästa av allt är att du inte tappar tid på resan, samtidigt som du kan vara ganska säker på att alltid få det bästa priset.

Detta bör du se i Tulum

När det gäller en plats som vetter mot det Karibiska havet så kommer det att vara helt naturligt att bad och sol står högt på listan. Detta kommer du alltid att finna i stor mängd i Tulum, och väljer helt enkelt den av de stränder som finns som passar dig bäst. Det kommer dock att finnas mycket mera att se i denna stad förutom det vackra havet på stranden och de intressanta ruinerna från Maya-perioden. Här får du några heta tips på vägen.

  • Gran Cenote: Här finner du det som kallas för ett ”sinkhole”, vilket naturligtvis betyder att du finner tillfälle för bad och snorkling. Hur som helst ger detta mycket mera. Det kommer garanterat att ge dig ett bestående foto till ditt familjealbum. När du gillar att upptäcka och utforska kalkstensgrottor, så kommer även här Gran Canote att vara ett mycket intressant val.
  • Tulum Cykelturer: Nu snackar vi. Här behöver du inte åka till Italien eller Grekland för att åka på cykelsemester, utan du kan numera välja Tulum. Detta är något unikt i Tulum och samtidigt något som får dig att snabbt se och upptäcka massor som du annars inte skulle ha hunnit med. De flesta av dessa turer tar dig via olika väger till massor av arkeologiska platser och du får helt enkelt lärdom om hur detta land fungerade förr i tiden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*