Trendiga möbler för hemmet

Trendiga möbler för hemmet

Inlägget görs i samarbete med Nordiskarum

Att ha ett trendigt och säsongsanpassat hem är för många viktigt. Men det krävs faktiskt ganska mycket tid, energi och även pengar för att kunna följa trender till punkt och pricka. Nya investeringar krävs ständigt, vilket gör att det inte alltid är möjligt att ta in varje ny trend i sitt hem.

Att ständigt byta möbler är den del som är allra mest kostsam, så här gäller det att vara lite extra smart vid valet för att de ska kunna användas året om och kompletteras med trender som förändras. Så vad ska man tänka på och hur ser trenderna ut när det kommer till möbler för 2022?

Hur ser trenderna ut för 2022?

Första steget för att kunna planera dina inköp är så klart att ta reda på hur trenderna som kommer ser ut. Detta gör att du snabbt kan få en överblick på vad du har hemma i gömmorna och som kan tas fram, samt vad du behöver köpa in för att hemmet ska kännas mer säsongsanpassat.

Rent generellt så kommer trenderna för årets kallare månader att vara mörkare och djupare träslag och beläggningar på möbler är mer vanligt än under våren och sommaren. Man vill helt enkelt ljusa upp hemmet när solen är mer närvarande och ha ett mer mysigt och mörkare hem när löv och snö istället omger huset.

Hur mycket kan du förvara hemma?

Men trender kommer och trender går, vilket gör att du kan återanvända mycket saker som du redan har hemma och även hitta massor av saker som säljs begagnat. Det behöver därför inte vara dyrt att vara trendmedveten, om du bara ser till att spara saker som du kan återanvända vid ett senare tillfälle.

Hur mycket saker som du kan spara i hemmet, beror såklart på hur dina förvaringsmöjligheter ser ut. Om du har en vind, källare eller ett större garage så har du faktiskt rum att återanvända både inredningsdetaljer och äldre möbler på nytt när trenderna förändras efter säsongen.

Leta på second hand

Har du mindre utrymme, så kommer du att vara mer begränsad och kan då istället fokusera på att köpa så mycket begagnade saker som du kan för att spara en rejäl hacka. Det mesta går faktiskt att hitta i second hand butiker och om du har en bredare bekantskapskrets så har de säkerligen också mycket saker i gömmorna som du kan återanvända i ditt hem.

Fördelen med att ta till vara på saker är inte bara bra för din plånbok, även miljön kommer att tacka dig. Att ständigt köpa nya saker ger ett ganska stort klimatavtryck, så det är istället värt att köpa så mycket begagnat som du kan för att inte lägga en för stor påfrestning på miljön. Du kan helt enkelt ha ett trendigt hem, utan att det är varken dyrt eller slösaktigt.

Så vilka möbler vill du ha i hemmet nästa år? Planera dina investeringar och håll koll på trenderna under det kommande året, så att du kan förbereda ditt hem och få det väldigt mysigt!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*