Tips inför din resa till Thailand

Om du har planerat in en resa till Thailand så har du något riktigt härligt att se fram emot. Innan resan kan det dock vara bra om man har koll på några saker.

I Thailand använder man sig av valutan Thailändska Bath. Innan avresan kan det vara en bra idé att kolla i vilken kurs valutan står för att ha koll på vad saker kostar. Vet man det redan innan minskar risken att bli lurad. En liten tumregel som man kan ha är att dela beloppet i Bath med fyra så får man ungefär kostnaden i svenska kronor. Det kan vara bra att innan avresan växla in så att man har kontanter när man kommer ner, men ha också med kontokortet. Att ta ut pengar på plats i Thailand ger mycket bättre växlingskurs än i Sverige. På många banker och växlingskontor i Thailand kan man växla svenska kronor till thailändska Bath.

En annan sak man ska tänka på inför resan är hälsan. Först och främst för att undvika både magsjuka och diarré så ska man inte dricka kranvattnet. Köp vatten på flaska istället som är riktigt buteljerat. Det går bra att borsta tänderna i kranvattnet men undvik att svälja det.

Inför resan bör man kolla upp vad man har för vaccinationer. Rekommendationen är att vara vaccinerad mot både hepatit A och B. Hepatit A och B sprids på olika sätt men är en sjukdom som man inte blir av med om man en gång har fått den.

Ett litet apotek att ha med i necessären är en bra idé. Det finns tabletter som hjälper till att motverka diarré ifall att man skulle få känningar av den lokala maten. Febernedsättande, plåster och lättare första hjälpen kit är alltid bra att ha med. Om man har några mediciner som man tar dagligen kan det vara bra att kolla upp om man får ta in dessa i landet utan något läkarintyg. Thailand har väldigt hårda regler när det gäller just läkemedel.

När man vet var man ska bo kan det vara bra att kolla upp var närmaste apotek och sjukhus ligger ifall att man skulle behöva besöka dessa. Lägg också in de lokala numren för att ringa efter ambulans och polis.

Så klart ska man inte utgå från det värsta men är man lite förberedd så kommer man att klara sig bättre när det väl händer. Förhoppningsvis så kommer resan bli ett minne för livet med enbart positiva upplevelser från härliga stränder och skön värme.

Andra bra och tänka på saker är att thailändare är otroligt trevliga och ödmjuka människor vilket gör att man som turist ska visa stor hänsyn och inte bråka med någon. I Thailand är kungafamiljen otroligt betydelsefull och att inte visa respekt gentemot dem kan innebära fängelse vilket kan vara bra att veta. Vissa stränder har rökförbud vilket är viktigt att respektera, det kan också finnas på vissa restauranger och barer.

Thailand har otroligt mycket att erbjuda och sannolikt kommer det att bli en helt fantastisk semester med underbar mat och sköna timmar på stränder och i havet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*