Tips inför din resa till Serbien

Något som allt flera turister upptäcker är att det östra blocket i Europa faktiskt har massor att erbjuda. Här gick vi länge omkring och trodde det var hårda gränskontroller och stränga regler för vad du kunde göra. Ja, till och med fanns det de som trodde det skulle vara svårt att komma in i ett östeuropeiskt land. Nu är ju detta sant, men det var innan Berlinmuren föll. Nu är ju detta nästan 30 år sedan, sånär som på ett ynka år. Sedan dessa har det hänt mycket, och idag är det full karusell när det gäller resor till Östeuropa. Här finns det då många som väljer att åka till Serbien. Detta är ett mycket vackert land och ett bra val som destination på semestern.

Landet är barnvänligt så en resa till Serbien passar precis alla människor i alla åldrar. Serbien är ett land som har väldigt mycket att erbjuda. Här handlar detta om en fantastisk natur och arkitektur, samt att nästan alla gamla byggnader är välbevarade. Här finner du den ungdomliga festkulturen som blandas med fattigdom, rikedom, arbetarklassen och en renodlad idyll. Vad gäller säkerhet vid en resa till Serbien så har landet stabiliserats för länge sedan och här lever idag alla ett tryggt liv utan våldsamheter.

Valutan i Serbien

Serbien är ett land som ännu inte ingår i det stora Blocket EU. Detta innebär då att de fortfarande har sin valuta kvar. I Serbien är det då serbiska dinar som gäller. För dig som ska åka på semester till Serbien kommer det alltid vara bäst att växla din reskassa innan du åker, då du annars riskerar att få en mycket sämre växelkurs.

Som vanligt rekommenderas också en varierande reskassa. Här ska största delen bestå av serbiska dinar, men du kommer alltid att ha nytta av att spara lite i Euro eller USD. När det gäller att betala med kort i Serbien så går detta bra, då de accepterar både MasterCard och Visa.

Hyra bil i Serbien

Att hyra bil i Serbien går alldeles utmärkt. Här kommer du att finna Hertz Biluthyrning eller Autoeurope, vilka är de två största aktörerna för dig som hyr din bil innan resan. Detta kommer alltid att vara det bästa valet som ser till att din bil finns på plats vid ankomst och alltid ger dig det bästa priset och den bästa försäkringen.

Kommunikationer i Serbien

När det gäller de kommunikationer som för dig från plats A till B, så kommer det finnas allt från bussar och taxi i Serbien till tåg, flyg och något som liknar en tunnelbana i Belgrad. Hur som helst finner du alltid att priset för att transportera dig själv till de platser du önskar ligger på en mycket trivsam nivå. Gällande Internet som kommunikation så kommer detta att vara mycket väl utbyggt i de större städerna, vilka oftast är de mest välbesökta.

Elektricitet i Serbien

När du som svensk turist åker till Serbien kommer du inte att ha några problem med elen. Här håller den 220 volt och du kommer heller inte att behöva någon adapter. Enkelt och smidigt val av destination när det är viktigt att ha både dator och telefon laddad.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*