Tips inför din resa till Marocko

När du ska resa till Marocko så kommer garanterat detta bli en resa du kommer att minnas hela ditt liv. Här är det också mycket troligt att du kommer att göra flera besök under resten av livet. Vad som måste till är att du verkligen vet vad det är som funkar för just dig. Vad är det du söker? Vad är det du vill göra under din semester?

För de allra flesta så kommer valet av någon av städerna Casablanca, Tanger, Agadit eller Marrakech att vara det bästa. Detta av den anledningen att detta är platserna det händer på i Marocko. Här kan du som vill beskåda den marockanska historian och se alla fantastiska platser och byggnader göra det. Är det så att du gillar sol och bad, är det oftast Agadir som gäller, men ett flertal val finns. För alla de som gillar att gå ut på kvällarna är det också valet av dessa städer som gäller, då resterande delar av landet inte alls erbjuder samma heta puls.

Valutan i Marocko

Den valuta som används i Marocko kommer att bära namnet Dirham. Detta land ligger som du vet utanför EU, och av den anledningen kommer inte euro att fungera. Här kommer det då alltid att vara bästa valet att växla på hemmaplan innan resan, då du annars kan få mycket dålig kurs för den svenska kronan. Gällande USD, så kommer detta att vara något som fungerar i vissa fall, men den största delen av din reskassa ska bestå av marockanska dirham. De flesta vanliga kort fungerar även som betalmedel i Marocko.

Religion i Marocko

I Marocko finns det inte mycket utrymme för flertalet religioner, även om de finns i en mindre utsträckning. Hur som helst är detta ett övergripande muslimskt land. Här är de flesta invånare sunnimuslimer. Med andra ord är religionen i Marocko Islam.

Elektricitet i Marocko

Något som är riktigt bra när du har tagit dig ända till Afrika, är att du faktiskt inte kommer att behöva tänka på några problem med elektricitet i Marocko. De erbjuder både 127 och 220 V. När du åker som svensk på semester till Marocko kommer du inte ens att behöva en adapter för att ladda din telefon eller använda din laptop.

Hyra bil i Marocko

Att hyra en bil i Marocko kommer att gå alldeles utmärkt. Här kommer detta också att vara fantastiskt billigt. Priserna för hyrbil startar oftast på nivåer som bara 10 USD per dag. Det bästa sättet att hyra bil i Marocko, är att göra detta online innan du ger dig iväg på din resa. Då vet du också att du kommer att ha en bil klar som väntar på dig när du landar.

Kollektivtrafik och transporter i Marocko

När du åker på semester till Marocko så kommer det att vara två olika färdmedel du kan välja om du inte är den som hyr en bil på egen hand. Detta är då bussar eller taxi. Här kommer valet av taxi att vara perfekt, då dessa inte heller kommer att kosta dig mycket.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*