Tijuana som resmål

När du väljer Mexiko som resmål så får du inte missa att besöka Tijuana. Här handlar detta egentligen om den första staden du kommer till om du går över gränsen från södra Kalifornien. Hur som helst handlar detta om Mexiko, och du har redan satt ned foten i Tijuana. Här kommer det naturligtvis vara bäst om du har bokat ditt boende redan innan resan, då detta alltid sparar tid samtidigt som du vet vart du ska ta vägen direkt vid ankomsten. Efter du checkat in är det sedan dags att uppleva själva Tijuana. Här kommer du finna mycket variation, samt att du också finner liv och rörelse hela tiden.

Tijuana är en perfekt stad att besöka för dig som gärna vill använda amerikanska dollar på din semester istället för mexikanska peso. Hur som helst är detta bara en liten fördel med staden. Det första som ska inspirera dig som besökare i Mexiko är det annorlunda och mycket intressanta handarbetet de har i alla sina inhemska produkter. Om du är den som vill finna bra sol och bad, så kommer detta vara enklast att finna i den närliggande staden Rosarito. Här finner du långa, mjuka och sandfyllda stränder du aldrig vill lämna.

Hantverk och historia i Tijuana

Något som kommer att slå dig är alla de färgglada hantverk som finns i Mexiko. När du verkligen är intresserad av detta så kommer du inte att vilja missa ett besök i stadens centrum. Där finner du nämligen Avenida Revolución. Här handlar det om mycket shopping och massor av inhemska traditionella produkter. Är du den som gillar detta bör du också ha bokat ditt hotell i de centrala delarna av Tijuana.

När det gäller stadens historia så kommer det även här för alla intresserade att finnas mycket att se. Något som kan vara mycket intressant för alla kulturintresserade är Tijuana Wax Museum. Här finner du ett bra exempel som motsvarighet till Londons Wax Museum. I övrigt kommer det att finnas ett museum som handlar om Baja California, vilket också tar upp mycket som hänt genom tiderna.

Det moderna Tijuana

I och med att Tijuana faktiskt är en ganska så ny stad, så kommer det finnas mera av det moderna än av det historiska. Här kommer du finna ett museum som går under namnet Trompo Interactive Museum. Efter detta finner du ett fantastiskt utbud av parker, där du finner lugna och trivsamma Friendship Park för att sedan vara den som går på zoo i Parque Morelos.

Nattlivet i Tijuana

När det gäller Mexiko så finns det inget snack. Här vet de verkligen hur det går till att liva upp staden på natten. I Tijuana finner du ett sprudlande nattliv i allt från lokala barer till heta och aktiva nattklubbar. När du är den som vill åka på semester för att ha roligt och uppleva festlivet i ett annat land, så kommer du vara en av de som gör ett mycket bra val av Tijuana. Reser du sedan runt i Mexiko så finner du mycket mera.