Thailands mest populära stränder

Thailand är ett land som är välbesökt av turister. Många längtar efter att hitta den allra perfekta stranden. Här kommer några tips på platserna som bör besökas!

När många hör ordet Thailand så tänker de på långa vita stränder och kristallblått vatten. En plats där du kan ta långa promenader och titta ut över horisonten, ligga i en solstol med en god bok och sippa på en härlig drink. Kanske vaknar du upp tidigt och gör yoga i soluppgången, eller tar en snabb löprunda barfota i sanden. Eller så testar du aktiviteter som att snorkla eller dyka i havet. Thailands stränder är för många paradiset. En plats dit du kan resa när det svenska vintermörkret börjar närma sig och soldepåerna behöver fyllas på.

Men vilka är egentligen de allra bästa stränderna i Thailand? Här kommer några tips på platser som är väl värda ett besök. Stanna en dag, en vecka eller kanske en månad – när den perfekta stranden är funnen är den svår att överge.

  • Koh Miang (Similian)

Längs Thailands västra kust finns ön Similian. Det är en ö som även är en nationalpark. Ön och dess ständer är ett populärt utflyktsmål över dagen, även om många även stannar en natt eller två. Och det är lätt att förstå varför ön är så populär – stränderna är som tagna ur en reklambroschyr. Vita stränder med sand likt puder, kristallblått vatten, och en bit ut i havet är det fullt av koraller.

  • Koh Lao Liang

Lite mer söderut längs Thailands västra kust finns stranden Koh Lao Liang. Likt Koh Miang är Koh Lao Liang också en ö. Den går att nå genom en kort båttur från bland annat Koh Libong. Det är en vacker plats som blir än bättre eftersom den är avlägsen. Här går det att hitta de mest speciella platserna som inte är fulla av turister. Det finns inte ens några vägar! Däremot så finns det massvis med klippor som är perfekta för klättring. Därför kommer många klätterentusiaster hit till ön, som även är en nationalpark. Det finns också havskanoter att hyra för en tur på havet. Kan det bli mer perfekt?

  • Bang Sak

En perfekt plats för resenärer som gillar det enkla, som reser på backpacker vis. Området är fullt av lokal befolkning såväl som turister. Det ger en känsla som passar den som vill ta det lugnt, inte stressa runt, och mer njuta av Thailand och landets kultur. Kanske ta en kaffe på ett schysst strandcafé? Njut av dagar vid en fantastisk strand. Och maten – fisken kommer direkt från havet till tallriken!

  • Yaikee Cliff Beach

Yaikee Cliff Beach ligger nära Thailands gräns mot Kambodja. Höga kokospalmer och vit vacker strand som ramas in av ett hav fullt av koraller. En strand att drömma om! Djungeln ligger nära, vilket ger platsen en avlägsen känsla – samtidigt som turister har nära till de bekvämligheter som gärna önskas under ens semestertid.

Thailands stränder är helt enkelt en plats för sol, bad, lugn, meditation, god mat – och inte minst för äventyr och livslust!