Testa på en avslappnande massage!

Testa på en avslappnande massage!

Vid en massage för du möjlighet till lugn och ro på en helt ny nivå. Musklerna blir mjuka och flexibla, du kan slippa värk och spänningar och en liten stund för sig själv behöver vi alla någon gång.

Massage har flera olika effekter och fördelar beroende på vilken typ av massage du får. I denna artikel kommer vi kika lite närmare på det!

Olika typer av massage

Om du testat att bli masserad hos olika massörer kanske du märkt att alla inte använder sig av samma metod. Detsamma gäller för om du fått en massage utomlands, det kan skilja sig ifrån hur det är här hemma i Sverige.

Den typiska “Svenska massagen” fokuserar mycket på att stimulera blodcirkulationen, skapa en finare balans mellan muskler och leder men även lösa upp vissa spänningar som kan förekomma i dina muskler. Perfekt om du har träningsvärk, muskelspänningar, muskelknytningar eller liknande. Om du bor i Stockholm kan du testa på massage Täby där du hittar flera olika typer att välja mellan.

Om du blivit masserad förut så kan det vara roligt att testa någon ny metod. Då har du helt enkelt mycket att välja bland och detsamma gäller för dig som aldrig testat förut! Det kan därför vara perfekt att testa på en massage när du är ute och reser.

Fördelar med massage

Massage är någonting som uppskattas av många och massageälskare bokar dessutom in tider regelbundet. Med tanke på fördelarna så är det helt förståeligt, för de är många. Till och börja med så ökar blodcirkulationen vilket i sin tur mjuknar upp både muskler och vävnader.

Massage ökar även antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket ger dig ett starkare immunförsvar. Någonting massage är välkänt för är det motverkar stress och minskar oro och depression. Produktionen av stresshormonerna minskar och “må-bra“ hormonerna ökar.

Det finns även flera andra fördelar som kan göra dig sugen på att testa en massage. Bland annat påskyndar massage även läkning och återhämtning. Du får en ökad syretransport till dina muskler vilket gör att det går snabbare.

Regelbunden massage

Att boka in massagetider regelbundet är någonting vi starkt kan rekommendera. Med regelbunden massage kommer du märka stor skillnad på din kropp och ditt mående. Det finns ingen regel på hur ofta eller hur sällan som du borde gå till en massör och få massage. Det är helt upp till dig och kan ibland kanske endast vara vid vissa situationer.

Detta kan vara situationer när du känner smärta på någon särskild kroppsdel eller känner att musklerna är spända. Om du har något av dessa problem så är regelbunden massage ett mycket bra alternativ. Det är främst för att hindra dessa problem från att uppstå och störa dig igen. Massage fungerar alltså även i ett förebyggande syfte.

Det är aldrig fel att skämma bort sig själv ibland och bara få koppla av ett tag. Med en inbokad massagetid är det någonting du verkligen kan längta efter!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*