Teneriffas bästa stränder

Den stora kanarieön Teneriffa är inte bara vulkaner och kultur, utan en mängd härliga stränder som lämpar sig för både surfare och barnfamiljer. Den norra delen är grönare och har också lite vildare stränder med större vågor för surfare, medan den södra delen av ön är bättre för barnfamiljer. Dock finns det givetvis undantag och även norra Teneriffa har charterorter dit familjer och par kan resa och ta del av stränderna. Här följer några tips på Teneriffas bästa playor.

El Médano och Playa de la Tejita

Båda stränderna ligger på södra Teneriffa och ingen av dem är barnvänlig. El Médano är rankad som en av de tio bästa stränderna för vindsurfing och har ingen sandstrand vilket gör att barn inte kommer att uppskatta den. Den andra stranden som ligger alldeles intill den första, heter Playa de la Tejita och är en nudiststrand. Den kan kanske vara en liten avstickare för nyförälskade par eller för människor som helt enkelt vill kasta badbyxorna och undvika bikiniränderna.

Playa Jardín i norr

Nära den norra turistorten Puerto de la Cruz finns Playa Jardín som är den vackraste och mest barnvänliga stranden i norr. Grönskan i bakgrunden är uppseendeväckande och hela området är älskat av såväl par som barnfamiljer.

Playa Las Arenas

Här är en strand perfekt för surfing. Stranden ligger i de norra delarna av ön och landskapet omkring är fullt av berg och dalar. Här är vågorna rejäla och att bada med småbarn här kan bli mer än farligt. Dock finns det lugna pooler som bildats mellan klipporna invid stranden och där kan man leka runt utan att vara rädd. Stranden har sand och de flesta som kommer hit är par eller surfare som vill uppleva havets krafter på nära håll.

Playa de las Teresitas

Denna barnvänliga strand har Sahara-importerad sand och stranden är relativt lugn och har många restauranger runt omkring. Många barnfamiljer åker hit om de vistas i närheten av huvudstaden Santa Cruz och det blir lätt fullt här. Ta en stund och beundra de många små fiskebåtarna som ligger förtöjda utmed stranden och som utgör en färgklick och mer liv och rörelse. Stranden förekommer ofta på semesterbilder och vykort.

Fañabe

Detta är också en mycket barnvänlig strand då man har lagt vågdämpare längre ut till havs för att lugna ned de mest aggressiva vågorna. Stranden ligger i söder, inte långt från turistorten Los Cristianos och är en underbar strand med gyllenbrun sand. Här får man räkna med att möta många andra turister och restaurangerna och kaféerna är många. När kvällen kommer lyser barerna upp och nattlivet börjar.

Playa Los Cristianos

Det går inte att tala om Teneriffas stränder utan att nämna den turisttäta och populära Playa los Cristianos. Orten ligger på södra Teneriffa och välkomnar turister och besökare hela året runt. Runt omkring ligger den gamla charmiga fiskebyn som gjort Los Cristianos så känt och hela atmosfären andas avkoppling och Teneriffa i sitt esse. Om man tycker om det eller inte, är upp till var och en men det är ingen slump att Playa Los Cristianos har blivit Teneriffas mest omtalade strand som dessutom har Playa de la Americas inte långt därifrån – en annan populär strand.
Stranden har lekplatser, barer, restauranger och vattensporter i sitt utbud.

Stränderna i Teneriffa är i regel rena och fräscha och de är också långa, vilket gör att man i regel alltid hittar en avskild plats någonstans.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*