Tekniken är ett måste i resväskan

Tekniska enheter har blivit lika viktiga som kläder och toalettartiklar när vi ska ut och resa. De kan vara till hjälp under själva resan och bli en länk till alla där hemma och arbetet. Det går däremot inte att ta med sig hur många tekniska prylar som helst, och den tekniska packningen i resväskan varierar beroende på vilken sorts resa du ska på. 

De stora enheterna

Dator, kamera och mobiltelefon. Dessa enheter har blivit standard för både korta och långa resor. Många behöver använda en dator för att arbeta under resans gång, medan andra vill kunna ladda upp bilder eller söka och boka nya sevärdheter. Flera av dessa enheter påminner däremot om varandra och det kan bli rimligt att fråga sig om samtliga verkligen behöver följa med. Om du inte är fotograf eller fotointresserad kanske du inte behöver ha med dig en större kamera. Du kanske klarar dig med den som finns i din mobil. Om du inte ska använda datorn för att arbeta eller till större skriv- och bildprojekt kan det kanske räcka med mobilen eller surfplattan. Överväg alltid enhetens funktion och syfte innan du väljer att packa ned den.  

Källa: Unsplash

De små enheterna

Det finns många mindre, tekniska enheter som kan vara bra att ha med sig på resan, enligt https://m3.idg.se/. Powerbanks är en av dessa. De ser till att du alltid har batteri till din mobil när du inte kan ladda den i en väggkontakt. Portabla bagage-vågar hjälper dig att hålla koll på bagagets vikt. Ett par riktigt bra hörlurar låter dig stänga ut allt resebrus och håller dig underhållen med musik och podcasts. 

Alla dessa mindre enheter går att hitta i olika prisklasser och kvalitet. För att hitta de som motsvarar dina förväntningar är det bra att jämföra olika märken med varandra. Många glömmer bort att det är lika viktigt att jämföra mindre enheter för att hitta bra kvalitet till ett bra pris, som större. Oavsett vad du är på jakt efter gör https://testson.se/ oberoende tester för den svenska marknaden. De testar alltifrån teknik till skönhetsprodukter och alla testvinnare listas i olika prisklasser. Testpanelerna tittar också på kort- och långtidsanvändning för att garantera att de håller för mer än ett tillfälle. 

Kom ihåg att packa rätt

Oavsett hur många tekniska enheter du har med dig är det viktigt att packa dem rätt. Alla enheter som har någon form av skärm behöver hanteras varsamt, oberoende av vad tillverkaren säger att de klarar av i stötar och fall. Kamerautrustning rekommenderas att inte checkas in, skriver https://digitalfotoforalla.se/, och de bör packas i särskilda kameraväskor för att undvika skador på linser och kopplingsringar. Anledningen till att många väljer att bära ömtålig utrustning som handbagage är för att de riskeras att kastas runt i lätt packade, incheckade bagage. Olika flygbolag har däremot olika villkor och det är inte alltid tillåtet att ha handbagaget fyllt med tekniska enheter.

bram kunnen KkMlF 7hGVY unsplash

Källa: Unsplash

Det finns mängder med teknikprylar som rekommenderas för resan. Där några kan vara riktigt värdefulla, kan andra vara mindre nödvändiga. Tänk alltid på typen av resa när du packar och på vad du behöver, till exempel kanske laptopen borde lämnas hemma om du ska på en avkopplande solsemester. Det kommer att göra det enklare och din packning riskerar inte att bli onödigt tung.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*