Taghazouts finaste stränder

När det gäller Taghazout så handlar det mycket om vatten, hav, stränder och att surfa. Ja, det kan väl sägas att medelåldern på alla de som reser hit varje år ligger på cirka 27-30 år. Detta gör att det har växt upp en hel kultur och ekonomi i Taghazout gällande just surfing och allt som hör detta livet till. Ja, det betyder ju som alla vet att det också alltid kommer att finnas något festligt att göra nattetid i denna lilla härliga by med vackra stränder.

Hur ser det då egentligen ut? Vilka är de vackraste stränderna i Taghazout? Ja, här kan man faktiskt välja att se detta från surfarens sida, för att bara lite kort nämna om det andra som vanliga solbadare kan ta del av.

Killer Point

När det gäller Killer Point så är detta en strand i Taghazout, eller en del av en strand, dit speciellt surfare drar sig. Här kommer den som vill utöka sin utrustning för sin favoritsport, inte heller komma att ha några problem. De lilla strandväg som går vid sidan av vattnet kommer att vara fylld med just allt som har med surfning att göra. Det som gör denna strand så intressant är att det är den plats på Afrikas nordkust där man finner den kraftigaste point break som finns i denna del av världen.

Anchor Point

Egentligen kommer detta att vara precis samma beach som Killer point. Här handlar det bara om att de ligger lite ifrån varandra då stranden faktiskt är mycket lång. Anchor Point är beläget i den södra delen av stranden och erbjuder fantastiska vågor. Det är just här som den vana surfaren finner de bästa tänkbara tunnelvågorna i Taghazout. Naturligtvis kommer den som vill ha sol och bad även finna den perfekta platsen för detta.

Stranden längs Taghazout

När man talar om stranden längs Taghazout så finns det egentligen ingen anledning att dela upp denna i flera olika stränder. Här handlar det om en mindre fiskeby. Detta gör att det enda som kan stoppa en från att vandra från Taghazout till Agadir via strandvägen, är att det finns en del klippor och eventuellt ett antal hus i vägen. Hur som helst kommer den relativt långa strand som man finner passa alla besökare.

I inledningen av denna artikel nämndes att medelåldern på de turister som besöker Taghazout är mycket låg. Hur som helst betyder detta inte alls att den som är lite äldre eller till och med kan räknas som gammal inte kommer att trivas. Så länge man gillar vatten sol och bad så kommer alla typer av människor att trivas som fisken i vattnet i Taghazout.

Förutom surfning i Taghazout så finns det många andra vattenaktiviteter. En av dessa är snorkling. Här finner man på vissa platser fantastiska korallrev, vilket gör att även de som inte är så våghalsiga kommer att finna något intressant att göra. Något som också är fantastiskt är att under kvällen ta en vandring längs de vackra strandbitarna, och se alla de som sitter runt eldar och diskuterar om den kommande dagens vågor.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*