Sveriges bästa campingar

Att svenskar älskar att campa är ingen hemlighet. Faktum är att campingsemester är det mest populära sättet att semestra på i vårt avlånga land, och det har lett till en uppsjö av härliga campingplatser runt om i landet. Från norr till söder finns det garanterat något för alla smaker och behov. Här kommer en top 3 lista på Sveriges mest populära campingar som passar både barnfamiljer, kompisgänget och till och med jobbresan.

1. Böda Sand, Öland

Inte helt oväntat kanske. De flesta känner idag till Böda camping ifrån TV-serien med samma namn. Sveriges största camping är också den mest populära, och det finns såklart en förklaring till varför. Ölands många soltimmar i kombination med havsbad och Sveriges längsta sandstrand gör att Böda camping har en klar fördel när det gäller att locka soldyrkande semesterfirare i alla åldrar. Här kan man hyra stuga, sova i husvagn, tält eller villavagn. Den långgrunda sandstranden blir snabbt uppvärmd och sanden är mjuk och len. Ett poolområde finns för den som föredrar bad i pool före havet, här finns också barnpool och simskola. Runtomkring finns mängder av restauranger, och vill man ta del av ett festligt nattliv har Borgholm mycket att erbjuda.

2. Pite Havsbad, Piteå

Även fast de flesta svenskar i söder inte skulle associera Norrland med solsemester, så har helt säkert ingen campingentusiast missat Norrlands pärla vid havet, Pite Havsbad. Här finns en härlig långgrund strand, ett äventyrsbad med 30 grader i vattnet, tempererade utomhuspooler, spa, after-beach och tivoli. Endast 10 mil från polcirkeln ligger denna pärla som ofta kallas för ”Svenska Rivieran”. I sann Norrlands-anda är det här campingplatsen som passar den som vill ta det lugnt och komma ifrån vardagens stress. Här finns ett stort utbud av stugor i modern stil, och ett tiotal restauranger på området. En populär konferensanläggning gör hotellet till ett utmärkt val för affärsresan eller kick-offen med jobbet. I juni har Pite Havsbad 23 soltimmar om dygnet, oslagbart för soldyrkare! Oavsett om man väljer att bo på hotell, i stuga, tält eller husvagn/husbil så är Pite Havsbad väl värt ett besök.

3. Daftö Camping Resort, Strömstad

Ingen topplista över Sveriges populäraste campingar är komplett utan att nämna västkustens pärla. Daftö Camping Resort är en 5-stjärnig camping ca 5 km utanför Strömstad. I en vindskyddad vik på den Bohuslänska kusten ligger denna natursköna camping resort. Oavsett om man väljer att bo i stuga, husvagn eller i tält, så kan man räkna med fantastiska vyer och oslagbar natur. En egen badplats med bryggor i havet, samt en stor pool med barnbassäng finns för de badsugna. Vill man göra utflykter finns det båtturer runt om i den vackra skärgården, och fina vandringsleder finns där man kan upptäcka mer av vad västkusten har att erbjuda.

För barnen finns äventyrsparken Daftöland med pirat-tema. Här finns piratskepp, hinderbanor, piratshow och skattjakter. För äventyrslystna familjer finns även stugor med pirattema att hyra. Anläggningens restaurang håller hög kvalitet och är mycket populär med fullständiga rättigheter. Campingen är öppet året runt vilket betyder att hit kan man komma och njuta av lugnet under lågsäsongen.