Sveriges 3 mest populära hotell

Vad är det som gör ett hotell riktigt populärt? Är det snygga rum med vacker inredning, trevlig personal, bra service och fina miljöer? Är det maten? Är det tillgängligheten till bra tillbehör som spa, gourmet restauranger och butiker?

Sanningen är att alla dessa faktorer förvisso är viktiga men också att varje hotellgäst har sina egna, personliga preferenser och kriterier för vad exakt det är som gör ett hotell bra. En viktig faktor är till exempel relationen mellan prisklass och standard. Om ett riktigt lyxhotell är dyrt är det inte särskilt märkvärdigt men om man betalar dyra slantar och inte får den motsvarande standarden blir man som gäst både besviken och frustrerad. På liknande vis kan en kringresande student tycka att ett budgethotell är fantastiskt bra för att det har ett bra läge, är rent och har TV.

Smaken är som sagt som baken, men här följer en lista på Sverige tre mest populära hotell enligt gästernas omdöme på Tripadvisor.

Görvälns Slott

Detta historiska hotell är vackert beläget vid Mälaren i området Järfälla strax utanför Stockholm och här har man med flit gått in för en stil som man själv kallar ”over the top”. Hotellet ritades på 1600-talet av en av Sveriges då främsta arkitekter, Jean de la Valle, som framförallt blev berömd för att ha designat Riddarhuset i Stockholm.

Görvälns slott har 45 rum av olika slag, inklusive enkelrum och sviter, och varje lokal är unikt inrett med kunglighet som minsta gemensamma nämnare; alla rummen har vackert snidade möbler i guld och silver, berg av kuddar och lyxiga mattor och gardiner. Här bor man sannerligen som en kung eller drottning.

Förutom den vackra miljön så får detta hotel högsta betyg av sina gäster för dess lugna läge, trevliga personal och fantastiskt goda mat.

Upper House

Befinner man sig i Göteborg så är det här det absolut lyxigaste och bäst belägna hotellen i stan. Upper house ligger i centrum, allra högst upp i en skyskrapa mellan de 21:a och 24:e våningarna. Utsikten är otrolig och man har tagit vara på detta till varje pris.

Detta är ett modern hotell och man beskriver själv sin inredning som ”diskret lyx”. Ambitionen är att man här ska ha alla bekvämligheter som man någonsin skulle kunna önska sig, som TV med filmkanaler, Wifi, minibar, morgonrock, tofflor, gym med ett utbud av yoga och Core. Man erbjuder så kallad turn down service, som innebär att personalen kan komma och göra i ordning ens säng innan man går och lägger sig. Man kan till och med bada utomhus här i en specialbyggd bassäng 50 meter upp i luften. Enligt gästerna är detta ett hotell som är perfekt om man behöver återhämta sig och bara skämma bort sig. Maten och servicen är också på topp.

Hotell Pigalle

Ytterligare ett Göteborgshotell som får högsta betyg av sina gäster. Inredningen för en tillbaka till 1900-talets Paris, med allt vad det innebär: plymer, stora kuddar, franskt kök och härliga drinkar. En resa tillbaks i tiden fast med moderna bekvämligheter.

Gästernas omdömen handlar framförallt om den sköna stilen på hotellet, men också på det mycket bra och centrala läget liksom den fantastiska frukostbuffén.