Svenskarnas 5 resmålsfavoriter

Svenskarnas 5 resmålsfavoriter

Många av oss ser alltid fram emot sommaren för att kunna resa och besöka andra länder. Men detta har varit svårt med Covid-restriktionerna som varit. Dock har dessa börjat lätta och flera av oss ser fram emot att ta oss iväg till Medelhavet. Det finns flera resmål som anses vara en favorit för många svenskar. Men vilka dessa destinationer är beror på vem man frågar och hur man jämför. Trots att det finns flera destinationer som skulle passa bra på en lista över de populäraste bland svenskar finns det några som sticker ut i mängden. Dessa destinationer har alltid varit bland de populäraste, även när andra områden växer i popularitet.

Här har vi valt att lista svenskarnas 5 resmålsfavoriter. En sak som alla dessa destinationer har gemensamt är att de ligger i Europa. Anledningen bakom detta beror främst på att det tar inte särskilt lång tid att resa till dessa platser. Trots att många av oss älskar att besöka andra länder, kan själva resan dit kännas jobbig. Speciellt om det tar 12 timmar eller mer.

5. Norge

På femte plats kommer vårt grannland Norge. Detta är ett av svenskarnas favoritresmål av många anledningar. Det är inte särskilt långt borta vilket gör att du slipper resa flera timmar. Landet har dessutom flera fantastiska platser att besöka och aktiviteter att prova på. En favoritaktivitet är att åka på den kända Hurtigruten vilket är en kryssning som tar med dig på en vacker resa.

4. Tyskland

På fjärde plats kommer Tyskland som svenskarnas favoritresmål. Det finns vackra områden, områden som har en intressant historia och mycket mer att hitta på. Att boka en guidad tur genom vissa områden av landet är rätt populärt för svenska turister. En annan anledning till att många väljer att besöka landet är den populära ölfestivalen Oktoberfest som hålls varje år.

3. Finland

På tredje plats kommer ett annat av våra grannland, Finland. Många av oss väljer att åka hit för att uppleva den fina naturen eller för att besöka huvudstaden Helsingfors. Andra personer väljer att åka Silja Line, vilket är en kryssning som skeppat flera tusen svenskar fram och tillbaka till landet sedan 60-talet.

2. Danmark

På andra plats kommer vårt tredje grannland Danmark. En av anledningarna till att så många svenskar väljer att besöka landet beror på att det ligger endast en broresa från oss. Landet har även beskrivits som Nordens lilla Sydeuropa. Precis som Nordens andra länder har Danmark en väldigt vacker natur vilket många svenskar älskar att besöka. De har även Legoland vilket är en favoritplats för många.

1. Spanien

På första plats över svenskarnas favoritresmål kommer Spanien. Det var år 1955 som ett av de första charterplanen lyfte från vår huvudstad med Mallorca som destination. I samband med detta föddes charterturismen i Sverige. Sedan dess har tusentals svenskar vallfärdat ner till Spanien för att njuta av solen och uppleva medelhavsmentaliteten. Landets storstäder anses kanske som de mest populära resmålen, som Barcelona och Madrid. Där kan du nämligen kombinera stadslivet med sol och avslappning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*