Sol och bad i Tijuana

Du som åker på semester till Mexiko och även besöker den underbara staden Cancún, kommer vara den som besöker ett paradis på jorden. Här kommer du till den absolut största turistorten på Yacatán-halvön. Helt enkelt har du kommit till en av de mest populära turistorterna vid den karibiska kustlinjen. Javisst, du befinner dig mitt i Karibien och med direkt anslutning till det Karibiska havet. Detta är något som kan få dig att glömma allt, och förvisso kommer inte detta på något sätt att förstöra din semester. Här handlar det helt och hållet om vilka intressen du har.

Är det bara sol, bad och festliv som gäller för dig på din semester så kommer du inte alls behöva tänka på vad du ska göra. Här är det bara att kolla in och följa strömmen av människor i denna stad. Ja, med andra ord kommer många turister att koncentrera sig på sol, bad och party i Cancún. För dig som vill uppleva staden, är intresserad av kultur och vill veta mera om den plats du befinner dig på. Ja, då kommer det klart att finnas saker för dig också. Här finns det faktiskt 5 måsten för turister i Cancún som du inte får missa. Ja, om du inte gör det med flit, det vill säga.

Xcaret Park

Detta är en helt fantastisk och magiskt plats. Först bländas du av den underbart vackra naturen, för att sedan förföras av allt det som finns att göra och utforska. Denna ekologiska och arkeologiska park erbjuder trivsel och underhållning såväl som stor spänning och lycka. De två mest populära sakerna som finns att göra här är att snorkla eller att vara den som upptäcker insidan av bergen genom att vandra och simma i olika grottor.

Isla Contoy

Här finner du en avskild ö, som ligger cirka 30 km utanför Cancúns kustlinje. Detta är ett naturreservat men kan besökas via vandring. Här finner du även platser där många av Mexikos sjöfåglar har sina nästen. Helt enkelt något du kan besöka för att fördriva en dag. Hotell eller övernattning finns inte på denna ö.

El Rey Archaeological Park

När du är den som gillar att veta vad som hände och hur världen såg ut för cirka 2000 år sedan, så är denna arkeologiska park väl värd ett besök. Här handlar det om ruiner och byggnader från Maya-folkets tid. Förutom att du får veta mycket och se massor av saker, så kommer du också att vandra i en mycket vacker och naturlig omgivning.

Kolla in det lokala livet

Något du aldrig får missa på en semester är att kolla in vad lokalbefolkningen gör på sin fritid. Det bästa sättet att göra det är att gå ut på en lokal restaurang, eller hänga på en gammal arbetarpub. Detta finner du i den del av Cancún som kallas för downtown.

Sol och bad

När du nu befinner dig i paradiset, är simkunnig och gillar att vandra i mjuk och varm sand. Ja, då får du heller inte missa det magiska badet i det Karibiska havet. Gör du det så kommer det inte finns en kotte som tror på att du ens varit i närheten av staden Cancún.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*