Sevärdheter i Novi Sad du inte får missa

När det ska talas om sevärdheter i en stad som du inte får missa, så kan detta vara mycket vanskligt. Detta har ju med att göra vad som är intressant för just dig. Du kanske bara gillar att ta det lugnt, få spa behandlingar och vara den som äter gott och ser dig om i nattens uteliv. Ja, som vi vet så finns det olika typer av resenärer, men när du åker till en stad brukar de allra flesta se något som utmärker just den staden. Detta kan vara omedvetet eller så är det något planerat. Här kommer några förslag på saker du verkligen inte ska missa vid ett besök i Novi Sad. Hur du sedan gör och bedömer detta, är helt upp till dig.

Monument for Serbian-Russian Friendship

Som du säkert vet så var Serbien en del av Jugoslavien, som sedan delades upp i ett flertal självstyrande länder. Detta monument är då något som skapats efter det att Serbien blev självständigt. Helt enkelt så kommer du som besöker denna plats att få beskåda något modernt som faktiskt fortfarande fungerar precis som det alltid har gjort.

Petrovaradin Fortress

Det stora skyddet för angrepp mot staden Novi Sad. Ja, detta var ett antal år sedan, men du som besöker denna ståtliga byggnad kan verkligen förstå vilken funktion den hade för att försvara Novi Sad mot fienden som kom via floden Danube.

Numera kommer detta att vara ett av stadens största turistmål. Hit vallfärdar de flesta turister för att se ut över floden eller helt enkelt för att få ett foto av sig själva på en historisk plats. Detta fort byggdes 1692, vilket då gör det snart 330 år gammalt. Något mycket vackert är att beskåda detta fort från avstånd på kvällar, då hela byggnaden och omgivningen får liv med ett fantastisk ljussken.

Ta dig till badstranden i Novi Sad

Naturligtvis kan du inte åka på semester utan att bada och sola på stranden. Ja, säger du, men då åker du väl inte till Novi Sad. Det ligger ju mitt inne på fastlandet. Ja, det stämmer, men detta innebär inte att du blir utan en helt godkänd sandstrand. Här har det skapats en mycket välbesökt strand vid Danubefloden, där du lätt kan spendera en dag och ta dig ett dopp i det sköna vattnet.

Fest och Nattliv i Novi Sad

Om du är den som gillar att ha roligt och funderar på att gå ut på stan i Novi Sad en natt, så kan detta verkligen rekommenderas. Här kommer du att finna massor av pubar, barer och restauranger där kvällen kan få sin start.

Efter detta kommer nattlivet på en rad olika klubbar att fortsätta långt in på morgonen i Novi Sad. Här finner du allt från traditionella klubbar till R&B och Techno. För de som har ett par år på nacken eller bara anser sig lite mera mogna än andra, så kommer det även att finnas en och annan jazzklubb i Novi Sad. Helt enkelt finner alla sitt Novi Sad i denna stad.