Sevärdheter i Marbella

Spaniens pärla på Costa del Sol har inte bara vackra stränder att stoltsera med. I och i närheten av Marbella vimlar det av sevärdheter och intressanta kulturattraktioner som är värda att besöka när man har fått nog av stränderna och den gassande solen. Här är några av de sevärdheter man bara inte får missa när man är på plats i södra Spanien.

Casua Antigua

Den gamla charmiga delen av staden Marbella heter Casua Antigua och är fullspäckad av mysiga gränder och marknadsstånd som leder ut till små torg lite varstans. Den största platsen i denna lilla stadsdel heter Plaza de los Naranjos och här ligger också stadens stadshus. Det byggdes 1568 och den berömda steninristningen är ett minne från återerövringen 1485. I gamla staden i Marbella kan man ägna sig åt genuin shopping, ta en kaffe på något av de gemytliga kaféerna eller bara strosa omkring och titta på arkitekturen.

Bonsai Museum

Varför inte gå på den japanska linjen när man är i Marbella? Om man tycker om grönska och växtlighet så ska man bege sig till Bonsai Museum som har träd från världens alla hörn, men främst Japan. Museet har många små miniatyträd som odlats på samma sätt som i Japan, men som istället har blivit mindre versioner av riktiga träd. Deras mest berömda träd är dock det 300 år gamla olivträdet som står mellan några stenar som hämtats från nationalparken El Torcal de Antequera.

Puerto Banus – hamnen

Marinan i Marbella är en sevärdhet i sig med sina fantastiska miljardäryachter och rika berömdheter som är täckta av bling-bling. Om man själv inte har en lön som kan betala en gigantisk lyxyacht som dessa, så räcker det med att promenera omkring med en glass i handen och bara titta på de flytande husen som glimmar i solskenet. Tänk dock på att priserna för t.ex. en kaffe eller ett glas juice är skyhöga, då man utnyttjar att det fina folket befinner sig här. Från hamnen kan man även fortsätta utmed den kända strandpromenaden Paseo Maritimo som är full av tapasrestauranger, butiker och barer.

Byn Ronda

Marbella är omringad av berg och där ligger många små undangömda byar med rik kultur och historia. Ronda är en av dem. Den är byggd tvärs över en ravin som leder ned till floden Tajo. Här kan man både uppleva en fin arkitektur, förnäma palats samt traska över en rad gamla broar som gör Ronda till den charmiga by den är. Man kan ta ett dopp i floden när man ändå är i närheten. Ronda anses vara tjuren Ferdinands hemort så varför inte sätta sig under en korkek och lukta på de underbara blommorna och avnjuta en picknick samtidigt?

Moskén Fahd

Fahd är den gamla saudiarabiska kungen och han köpte ett semesterpalats i Marbella. Han lät dessutom upprätta en vacker vit moské som har blivit ett av stadens kännetecken. Förutom en böneplats för traktens muslimer har moskén även blivit en turistattraktion och byggnaden är mycket ståtlig med sina vita väggar och den typiska arabiska arkitekturen och faktum är att den ser ut som en kopia av Vita Huset i Washington. Sommarresidenset som fortfarande tillhör kungafamiljen heter Al Riyad och besöks ofta av kronprinsen från Saudiarabien.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*