Sevärdheter i Kyoto du inte får missa

Att besöka en plats på jorden, kommer för de flesta att betyda något extra. Här kanske de bara kommer att besöka denna plats en gång i livet, och då kommer du att vilja se saker du kan minnas. Kanske är det så att Kyoto i Japan är en sådan plats. Ja, antingen det, eller så blir du så förälskad i kulturen och staden att du besöker den varje år. Hur det än ligger till med detta, så kommer det att vara vissa saker som är extra sevärda i denna stad. Här får du lite smakprov på den varan.

Ryoan-ji – Zen tempel från 1500-talet

När du är den som gillar arkitektur och byggnader samt ett lands kultur och vackra natur, så kommer du vara den som passar för ett besök till templet Ryoan-ji. Är det sedan så att du gillar asiatiska kampsporter, och då kombinerar detta med kunskaper kring Zen-buddism. Ja, då är detta ett givet besök för dig. Här finner du det vackra templet, för att sedan finna en underbar natur, med stort vatten och en fantastisk trädgård för en stund vila och meditation. Efter detta är du hungrig, och då finns det en Yudofu-restaurang.

Nishiki Market – Kyotos traditionella marknad

När du är i Kyoto så kommer du att vilja andas in den japanska livsstilen. Detta är underligt nog något som händer alla som gör ett besök i Japan. Med det sagt kommer du då inte att kunna missa Nishiki Market, vilket är en gigantisk marknad med massor av japanska traditionella ingredienser för matlagning, samt att du också finner ett stort utbud av färdig mat att prova.

Maruyama Park – Kyotos botaniska trädgård

Har du någon gång besökt den Botaniska Trädgården i Göteborg. Ja, då vet hur en trädgård ska se ut. Jo, trodde du. Ett besök i Maruyama Park kommer att få dina svenska minnen att blekna. Här handlar det om fridfullhet, vilsam miljö och trädgårdskonst när den är som bäst. Helt enkelt är denna park något du inte får missa. Gör du det så kan det jämföras med att du aldrig satt din fot i Kyoto.

Kyoto Tower – Ta dig till höjder i Japan

Något annat som nästan är ett måste om du nu inte lider av höjdskräck, är ett besök i Kyoto Tower. Du som vill se hela staden kommer utifrån denna punkt att kunna göra det på en timma. Hur som helst är detta naturligtvis bara en utsiktsplats, men du som vill se en bra panoramabild av den plats du besöker finner ditt himmelrike. Närmare är i alla fall svårt att komma.

Det finns mycket att se i Kyoto

Något du inte får missa och som inte alls behöver innebära att du måste ta dig till en speciell plats, är den goda maten. Här är ju Japan och faktiskt speciellt Kyoto, välkänt för sin sushi. Missar du att prova en sådan restaurang och den enormt färska maten med hög kvalitet. Ja, då kommer detta också att räknas som om att du aldrig skulle ha satt din fot i Japan. De som inte gillar fisk är naturligtvis inte drabbade.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*