Topp 7 sevärdheter i Köpenhamn

Sevärdheter i Köpenhamn

Sevärdheter i Köpenhamn – I Danmarks huvudstad Köpenhamn kommer miljontals besökare varje år. Det finns en hel del intressanta platser och aktiviteter att göra/besöka i staden. Reser du från Sverige kan du anlända med tåg till staden och vid ankomst har du nära till flera av de bästa sevärdheterna.

Vilka är topp sevärdheterna? Det beror självklart på vad du tycker om. Gillar du shopping är Ströget en gata du bör besöka. Men är historia anledningen till resan kan Rosenborgs slott vara favoriten för dig. Här har vi dock listat 7 av de bästa sevärdheterna i Köpenhamn.

7. Rosenborgs slott

På sjunde plats kommer Rosenborgs slott. Det ligger i centrala Köpenhamn och är idag ett museum där du kan se en hel del kungliga ägodelar som kommer från 1600-talet och framåt. Detta är en plats för dig som är intresserad av historia. Du kan även gå en guidad tour i slottet, av rummen i slottet är 24 öppna för besökare.

6. Christiania

På sjätte plats kommer Christiania. Detta är ett före detta militärområde som togs över av hippies år 1971 och bildade då Christiania. Det här är ett av de populäraste turistattraktionerna i Köpenhamn med hundratusentals besökare per år.

Det bor runt 1000 invånare i området, och de äger byggnaderna i området. Här finns det caféer, trevliga handelsstånd och det är ett väldigt färgstarkt område med, bland annat, fina väggmålningar.

5. Christianshavn

På femte plats kommer Christianshavn vilket är ett mysigt område som ibland kallas för ”lilla Amsterdam”. Området har 1600-tals färgglada hus som inspirerats av kanalstäder i Holland. Området är väldigt mysigt och det är trevligt att promenera runt och bara njuta av platsen.

Christianshavn har dock även restauranger, fik och liknande ifall du inte endast vill gå en promenad i området. Här finns även Vor Frelsers Kirke vilket är en kyrka där du kan klättra upp och njuta av utsikten över Köpenhamn, den är nämligen 90 meter hög.

4. Carlsbergs Bryggeri

På fjärde plats kommer Carlsbergs Bryggeri. Alla som känner till Carlsbergs öl och tycker om denna, bör besöka bryggeriet när de besöker Köpenhamn. Bryggerier erbjuder dessutom möjligheten att gå på en ölprovning. Provningen tar ett par timmar och innebär en rundtur, du får testa flera olika sorters öl samt lära dig lite mer om tappning, bryggning och olika maltsorter.

3. Köpenhamns Tivoli

På tredje plats kommer Köpenhamns Tivoli vilket är en favorit för många. Köpenhamns Tivoli och Centralstationen ligger dessutom mitt emot varandra vilket gör att det är lätt att hitta om du anländer med tåg.

Tivolit öppnades redan år 1843 och är idag ett av världens äldsta nöjesparker. Det finns allt från restauranger, musik och åkattraktioner som lockar miljontals besökare. Detta är en sevärdhet som passar bra oavsett om du åker med kompisarna eller barnen. Det finns något att göra för alla.

2. Ströget

På andra plats kommer ett område som alla shoppingälskare bör besöka i Köpenhamn. Det är Ströget vilket är en shoppinggata helt enkelt. Denna gatan är helt bilfri sedan 1960-talet vilket gör att det är väldigt skönt att promenera här.

En skön sak med gatan är att om du reser till Köpenhamn med tåget kan du gå hela gatan från centralstationen och ända till Nyhavn, vilket är sevärdheten på första plats.

1. Nyhavn

På första plats kommer Nyhavn vilket är ett otroligt fint område där det finns färgglada hus och en trevlig båthamn. Det finns ett flertal bilder på nätet som visar detta område, och enligt besökare är Nyhavn lika vackert i verkligheten.

Besöker du detta område kan du välja mellan flera aktiviteter. Du kan ta en promenad runt området, eller varför inte besöka en av de trevliga uteserveringarna som finns längs vattnet? Enligt både turister och danskar är detta det ställe de hade valt att besöka om de endast fick välja en plats.