Sal

Tillsammans med grannön Boa Vista, utgör Sal det mest populära resmålet för turister i Kap Verde. Hit går det charterresor från världens alla hörn då besökarna lockas det varma klimatet, vindarna som utgör perfekt surfing och de lokala fisk – och skaldjursrestaurangerna som får det att vattnas i munnen på vem som helst.

Till Sal åker man främst för att få lugn och ro eller utöva vattensporter i alla dess former och vill man uppleva en kultur som inte går av för hackor och som samtidigt håller på sina traditioner, är Sal och Kap Verde något att besöka. Eftersom Sal numera har blivit ett så populärt resmål, så har hotellen byggts ut och man har också satsat på olika koncepthotell som inte bara erbjuder logi och mat utan även en rad aktiviteter som får både barn och vuxna att få mersmak för öriket.

Det bästa med Sal

Det bästa med Sal kan vara svårt att avgöra: en temperatur som sällan understiger 25 grader, vita sandstränder, ett rikt djurliv, perfekta vindar för surfing eller en musik som klingar överallt man går. Den berömda Césaria Evora kom från Kap Verde och denna typ av musik har rotat sig på varenda ö.

Santa Maria – huvudstaden

Det är kanske att ta i att kalla Santa Maria för en stad. Detta är mer en större by men dock finns det massor att utforska här. Den lokala kulturen är viktig på Kap Verde och vill man köpa billiga lokala varor i unika exemplar, så ska man bege sig längs gatorna i denna färgglada stad för att titta på de flätade korgarna som kvinnorna sliter med, de handgjorda smyckena som inte går att få tag på någon annanstans samt sjalar, mat, kryddor och annat som ön bjuder på.

Surfing och vattenlekar på Sal

Januari-februari är den ultimata tidpunkten för surfing och på Kite Beach kan den som är en riktig veteran prova på vågorna medan den som är ovan kan bege sig till Surf Zone Cabo Verde, där man både kan hyra bräda och ta lektioner.
Det är inte bara allt ovanför vattnet som ska utforskas när man kommer till Sal utan även de många reven, skeppsvraken och undervattensgrottorna. På Sal kan man kontakta flera företag som erbjuder dykresor, bland annat till Blue Eye som är den mest kända grottan.
Förutom detta finns ett stort antal vattensporter att sysselsätta sig med och ett havsvatten som är mycket salt och uppfriskande.

De inre delarna

Det är svårt att föreställa sig att en ö så grön och turkos vid kustremsorna, kan vara så torr och speciell i de inre delarna. Man har till och med jämfört Sals inre ökenområde med planeten Mars och hit kommer folk som både vill titta på miljön eller åka fyrhjuling för lite äventyrskänsla.
Den inre delen av Sal bjuder även på en grön oas som kallas Viveiro Botanical Garden. Här kan man inte bara ta avkopplande promenader i grönskan för att titta på roliga fågelarter och blommor, utan även besöka en djurpark eller koppla av med ett yogapass som har blivit vanligt på senare tid.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*