Roadtrip i USA

Den överlägset vanligaste utflykts- och resformen i USA är tveklöst road trip. Denna företeelse har odödliggjorts i en lång kavalkad college-filmer, men att ta sin bil och resa runt i USA är en aktivitet som är nästan lika gammal som bilen själv. Och varför ska man inte passa på att resa runt? Bensinen är billig, och i ett så stort land är det utan tvekan det bästa sättet att få uppleva så mycket som möjligt!

Att tänka på inför en road trip är framför allt avstånden: de är mycket längre än du tror! Ska man dessutom stanna på vägen för att besöka sevärdheter, äta, sova, tanka och så vidare, tar allt bra mycket längre tid än planerat. Räkna upp en färdplan på kartan, och antalet dagar ni behöver. Lägg sedan till en tredjedel dagar, eller dra bort en tredjedel av sträckan. Annars kommer ni bara bli besvikna när ni inser att ni är 300 mil från ert mål med en dag kvar av USA-resan.

Ett alternativ till att hyra bil är annars att skaffa ett Greyhound-pass. Med runt 13 000 avgångar dagligen från över 2000 destinationer är det ett spännande sätt att resa! Man vet dessutom aldrig vem man hamnar bredvid…