Reseguide för Florens

florens

Oavsett om du vill koppla av eller fördjupa dig i den vackra stadens historia finns det många fantastiska sevärdheter att besöka.

Florens katedral dominerar intrycket och ger staden riktig karaktär och grace med sin berömda röda kupol. Om du är konstälskare är ingen resa till denna vackra stad komplett utan ett besök på Uffiziegalleriet. Här finns verk som ursprungligen samlades in av familjen Medici, och galleriet rymmer nu världens största samling av renässanskonst. De vise kungarnas tillbedjan av Leonardo da Vinci och Primavera av Sandro Botticelli är bara två av de ikoniska verk som har en stor plats i detta fantastiska galleri.

Om du är ute efter lite shoppingterapi hittar du det på den historiska Ponte Vecchio, som är en medeltida bro som bland annat hyser några autentiska italienska smyckesbutiker. Fördjupa dig i den här toskanska stadens militära historia genom att ta en titt på Palazzo Vecchio – ett iögonfallande befäst palats som går tillbaka till 1200-talet. Faktum är att oavsett var i staden du befinner dig kommer du att hitta historiska landmärken, häpnadsväckande arkitektur och en genuint italiensk atmosfär.

Florens har en lång och berömd historia av politik, konst och militär makt. Vart du än vänder dig i denna komplexa, fascinerande stad kommer du att kunna lära dig något nytt om både regionens och Italiens historia. Ta till exempel franciskankyrkan Santa Croce, som är hemvist för Giottos fresker och gravarna för både Galileo och Michelangelo.

Ta ett steg tillbaka i tiden med en klättring upp på Giottos Campanile, ett marmorerat gotiskt torn som ger en spektakulär utsikt över staden. Och om du vill lära dig hur de rikaste människorna i Florens levde under medeltiden kan du tillbringa lite tid på Palazzo Davanzati, som är fullt till bredden med konst, antikviteter och härlig arkitektur.

Det bästa sättet att se denna utsökta stad är till fots – eftersom du får chansen att gå i fotspåren på några av de mest fulländade konstnärerna och vetenskapsmännen som världen någonsin har känt. Se bara till att du tar del av det allra bästa La Dolce Vita (det ljuva livet) i Florens har att erbjuda. Stå på bron över Arno och titta på soluppgångar och solnedgångar, promenera till Piazzale Michelangelo för att insupa Florens konstnärliga skönhet, strosa runt på de medeltida bakgatorna för att shoppa i butiker. Vad du än gör är Florens en stad som är till för att utforskas.

Bästa tiden på året att besöka Florens

Högsäsongen i Florens pågår från april till juli. Den mest hektiska tiden är dock vanligtvis mellan april och juni, under konstfestivalen Maggio Musicale.

Juni är en utmärkt tid att besöka, eftersom du får chansen att delta i de historiska processioner som hålls till ära av Florens skyddshelgon – San Giovanni. En annan populär tid bland turister är påsken, eftersom det då hålls spektakulära fyrverkerier vid Duomo.

Väder och klimat i Florens?

Årets varmaste månad är vanligtvis augusti, vilket är anledningen till att många butiks- och restaurangägare stänger under några veckor. Somrarna i Florens kan bli mycket varma och fuktiga, och det är inte ovanligt med temperaturer på över 35grader. Årets kallaste och blötaste månad är november till februari, men temperaturen återhämtar sig snabbt under mars.

Staden Florens är en av världens vackraste städer. Välsignad med medeltida arkitektur och en välkomnande atmosfär kommer denna skattkammare av konst och kultur att lämna ett outplånligt märke i ditt hjärta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*