Resa till USA

De flesta människor drömmer väl någon gång i livet om att göra en USA-resa. Kanske handlar det bara om en shoppingtripp till New York eller ett besök i Hollywood, men för många är en resa till USA ofta synonymt med en road trip – att hyra en bil och ge sig ut på vägarna i några veckor (eller kanske till och med månader!) för att verkligen uppleva landet och dess många stater på nära håll.

Eftersom du har kommit hit, till USAresa.se, tror vi att du är nära att förverkliga den drömmen. Förmodligen har du redan bokat en flygbiljett till USA, eller så är du i stånd till att göra det, och har hittat hit för att du känner att du vill ha så mycket information – kött på benen om man så vill – som möjligt innan du åker.

För precis som med det mesta här i livet, så blir allt lite roligare om man faktiskt vet vad man gör. Du kommer garanterat att ha roligt på din resa till och genom USA oavsett om du läser våra guider eller inte, men genom att komma förberedd får man ju ut så mycket mer av sin resa än om man bara åker och hoppas på det bästa!

Det är med den insikten i åtanke som vi bestämde oss för att skapa USA-resa. Efter många långa resor har vi nämligen kommit fram till just det – att den förberedde får en bättre upplevelse, och därmed mer valuta för sina pengar, än den som spontant bara flackar runt utan att veta vad det är han eller hon upplever. Av den anledningen hoppas vi faktiskt att vi, när du läst klart, har gjort en skillnad som påverkar din resa till USA till det bättre. Det är ju därför vi skriver.

Att resa till USA

Det snabbaste, enklaste och egentligen enda sättet att resa till USA från Sverige är förstås med flyg. Hur lång flygtiden är varierar förstås med vart i USA du ska. Landet är mycket stort (nästan en egen kontinent!) och om du ska till östkusten och städer som New York eller Washington, eller västkustens Los Angeles eller San Fransisco, har stor påverkan på din restid. Runt minst nio timmar brukar man dock få räkna med som allra minst.

Vanligast är att man mellanlandar i London när man flyger från Sverige, men det går även direktflyg som då oftast tar vägen över eller nära Island. Ska du till västra USA så får du generellt också räkna med en mellanlandning inne i landet, få flygplan flyger direkt från Europa till landets västkust.

Innan du ens sätter dig på planet för att resa till USA finns det dock en mängd saker du måste tänka och ha koll på. Sedan 2001 är USA nämligen ett av de svårare länderna i världen att resa till och inom, så det gäller att veta vad man behöver i form av tillstånd och bevis innan man lämnar Sverige. Har du inte koll på förkortningar som ESTA och APIS är det med andra ord dags att skaffa det nu.