Resa till Spanien

Det är ju alltid roligare att resa någonstans om man faktiskt vet vart man är på väg, så vi känner oss faktiskt ganska övertygade om att du kommer att få ut både nytta och nöje av vår lilla reseguide här på sajten om du planerar en spanienresa.

En resa till Spanien är för många ett ganska snabbt och enkelt sätt att verkligen komma bort under sin semester. Klimatet är som du vet ganska annorlunda från Sverige, och varma medelhavsvindar fläktar landskapet på dagarna. På kvällarna ersätts de av svalare brisar som gör livet mycket trevligt att leva, och temperaturen har förmodligen mycket att göra med hur spanjorerna lever sitt dygn. På dagen, när det är som allra varmast, sparar man sin energi och tar en härlig siesta, och på kvällarna är man inte rädd för att vara ute sent och äta middag långt in på kvällskvisten.

Och det finns ju så mycket mer till Spanien än bara sol, bad och siestor! Sedan 1975 då Franco försvann från makten har landet blomstrat upp som en riktig turistjuvel kring Medelhavet. Och om du verkligen vill se till att få ut så mycket du bara kan av din spanienresa, är det garanterat en bra idé att förbereda dig väl innan du åker. Spanien är fullt av fantastiska sevärdheter och attraktioner, men få känner tyvärr till dem. Om du läser på bara litegrann kommer du att ha ett stort övertag gentemot svenssonturisterna som åker till Alicante eller spanska Kanarieöarna på charter.

Resa till Spanien

Det absolut vanligaste sättet att resa till Spanien är förstås med flyg. Eftersom landet är ett populärt turistmål råder det sällan brist på avgångar, och kan man acceptera att åka bara någon vecka utanför högsäsong är det inte omöjligt att få tag på riktigt billiga flygbiljetter. Se till att du noga jämför flygresor till Alicante och andra platser i Spanien då de skiftar i pris och du kan göra riktigt bra klipp om du är tålmodig!

Innan du sätter dig och bokar flygresa kan det dock vara värt att ta en titt på alternativen. Spanien är nämligen ganska lätt att nå både med buss och tåg. Landet är ett populärt stopp för många som köper tågluffarpass, och chartrade bussar går så gott som dagligen under högsäsong. Det är dock förstås en avvägning som måste göras: visst får man se mer av Europa, men färden tar mångdubbelt så lång tid. Allt handlar förstås om hur mycket tid och pengar du har.

Väl inne i landet är kommunikationerna goda. I skrivande stund håller man på att bygga upp och bygga ut ett höghastighetsnät för tågtrafiken, och man har faktiskt världens tredje längsta vägnät av motorväg (efter Kina och USA). Ett femtiotal flygplatser borgar också för att du snabbt kan ta dig dit du vill i Spanien.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*