Resa till Marbella

I södra Spanien ligger staden Marbella. Staden är en del av Malaga-provincen Andalusien och har cirka 140 000 invånare. Staden med sin gamla stadskärna, strandpromenader, märkesbutiker och casinon utgör en viktig roll som turistort på Costa del sol, spanska solkusten. Sedan 60-talet är det många svenskar som har semesterhus eller har bosatt sig i Marbella. Solkusten har över 300 soldagar per år och lockar därför till sig många turister år efter år.

För att komma till Marbella behöver du först flyga till Malaga och sedan ta dig vidare till Marbella med buss, bil eller taxi. Det tar ca 40 minuter att ta sig från flygplatsen i Malaga till Marbella.
I Marbella finns många hotell som passar för olika sorters besökare. Från barnfamiljer till pensionärer. Det finns något för alla.

Marbellas vackra gamla stadskärna eller Casco Antiguo på spanska grundades under romartiden. I denna del av Marbella kan du strosa runt i gamla gränder och beundra de vackra byggnaderna och blommorna som pryder husfasaderna. Gamla stan är full av små butiker och restauranger. Här kan du hitta spännande souvenirer att ta med dig hem som minne. Butikerna erbjuder mycket, bland annat smycken och konsthantverk. När du strosat ett tag vill du kanske slå dig ner vid en uteservering på ett av de mysiga torgen. Här finns många olika caféer, restauranger och tapasställen. Stämningen här är mycket familjär och trevlig.

Marbella har också en nyare del och många upplever en stor skillnad mellan det nya och det gamla. I den nyare delen av Marbella är husen höga och gatorna breda. Istället för att promenera i kullerstensgränder spatserar du här på långa boulevarder med internationella märkesbutiker och moderna gallerior.

6 kilometer väster om Marbella hittar man den lyxiga yachthamnen Puerto Banús. Hamnpromenaden kantas här av märkesbutiker och exklusiva restauranger. Är du intresserad av båtar är detta stället för dig. Här kan du gå runt och spana in lyxbåtarna och kanske händer det att du får se en och annan kändis? Med sina märkesbutiker och lyxiga restauranger är detta stället för dig som kanske vill prova att leva lyxlivet för en dag.

Marbella har många olika stränder. Längs med stadens kustremsa på 26 kilometer ligger stränderna som ett pärlband. Återigen finns här något för alla. Strandområden där lugn och ro ligger i fokus eller stränder med en massa bus och lek. Funny beach är ett exempel på en sådan strand. Stranden har en egen nöjespark och här ligger fokuset på roliga aktiviteter. Funny beach ligger en liten bit utanför staden men även i centrala Marbella finns det stränder. Dessa stränder passar bra för barnfamiljer eftersom vattnet oftast är lugnt. Här är bland annat solstolar, duschar och parasoll tillgängliga och många barnfamiljer söker sig hit för att det är bekvämt då stränderna ligger så centralt som de gör.

Nueva Andalucia, även kallat ”golfdalen”, ligger intill Puerto Banús och här finns många hotell och semesterboenden. Stället är perfekt för dig som spelar golf och kanske planerar en golfresa. Eller om du bara vill bo i en vacker miljö.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*