Resa solo – vi ger våra bästa tips! 

Resa solo

Är det första gången du ska bege dig ut på en längre resa själv? Att resa solo kräver en hel del planering för att du både ska kunna resa säkert och smart. Vad behöver du tänka på vid din första resa själv och vad för tips kan du ha nytta av på vägen? Vi ger våra bästa tips till att göra din resa smidigare och mindre läskig! 

Resa solo för första gången 

Att resa solo för första gången kan kännas både läskigt och spännande för många. Det är någonting alldeles speciellt med att upptäcka nya destinationer och när du är ensam behöver du kunna förlita dig på dig själv och här kan du växa otroligt mycket som person. Förutom att du ser och upplever en helt ny kultur är det även vanligt att du åker hem med nyfunna vänskaper och en större kunskap både om världen, men även dig själv. 

Men är det första gången du reser själv bör du ha ett flertal saker i åtanke för att din resa ska bli så säker och smidig som möjligt. Du kommer säkerligen råka ut för några misstag på vägen, men med rätt förberedelser och mindset kommer du bli rikare på upplevelser och göra din första resa solo oförglömlig! 

Välj en säker destination 

Även om du är resvan så är det annat att resa helt solo. Om det är första gången du ska resa själv så är det klokt att välja en destination och stad som känns trygg och säker. Det finns städer i världen som är säkrare än andra och det är därför en god idé att göra en hel del förberedelser och läsa in dig på vilka städer som anses vara säkra även för ensamresande.  

Du bör även boka ett ordentligt boende innan din avresa där du har möjlighet att äta på hotellet ifall du inte vill gå ut själv när det är mörkt ute. Om du tänkt åka på en backpacking resa är det lockande att boka det billigaste hotellet du kan hitta, men det är värt att bo på ett bra hotell under din första resa du gör själv.

Ta även kopior på och fotografera dina värdehandlingar på din mail ifall du blir bestulen. Genom att vara så förberedd som du kan, ju tryggare kan du känna dig på din resa.  

Anmäl dig till guidade turer 

För att träffa andra resande utan att du ska behöva ta första kontakten kan det vara en god idé att anmäla dig till några guidade turer till sevärdheter som du vill bocka av på resmålet. Att gå på en organiserad utflykt i grupp ger dig chansen att lära känna andra resenärer som du kanske kan göra sällskap med andra dagar under din semester.  

Guiderna på turer sitter även på otroligt mycket och god information kring resmålet och kan tipsa dig om många smultronställen som du annars inte skulle hitta till. Även om du är en introvert så kan det gynna dig att försöka vara så öppen och spontan som möjligt för att du ska få ut mer av din resa. 

Res lätt och lita på magkänslan 

När du reser på egen hand är det lättast om du endast har med dig handbagage. Detta gör att du snabbt och enkelt kan ta dig fram på resmålet och samtidigt ha full koll på alla dina saker. Ska du exempelvis ta ett inrikesflyg eller tåg kan det bli omständigt med för mycket packning och det är lättare för ficktjuvar och andra bedragare att slå till.  

När du reser solo behöver du alltid vara både försiktig och uppmärksam på din omgivning. Våga lita fullt ut på din magkänsla och om någonting känns otryggt så försök att undvika både platser och interaktioner av dessa slag. Hela meningen med att resa solo är för att se världen så glöm inte bort att vara nyfiken och ha roligt på vägen! 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*