Resa med bebis – Allt du behöver ha med dig!

Resa med bebis

Att resa med bebis innebär en mycket större förberedelse än om du reser ensam, dels när det kommer till packning, men även hur lång restiden är och att ditt barn har någonting att göra under själva resan. Tur är att det finns en hel del tips till hur du kan vara så förberedd som möjligt för att göra er resa smidigare. 

Vi ger dig en full guide vad som kan vara bra att tänka på när du reser med barn! 

Resedokument och vaccinationer 

Se alltid till att i god tid se över alla pass och resedokument ni kommer behöva under resan. Se även över er reseförsäkring hos ert försäkringsbolag kring vad som händer om ert barn plötsligt blir sjukt på resan.  

Kontakta gärna er sköterska på BVC cirka två månader innan avfärd för att se till att ditt barn har alla nödvändiga vaccinationer redo. BVC brukar även ge smidiga och handfasta tips inför en resa. 

Flyga med barn 

Redan innan ni bokar er resa kan ni med fördel se till att ni bokar ett flyg med så få mellanlandningar som möjligt om ni ska iväg på långflygning. Många föredrar även att flyga med barn på natten, då det ofta är lättare att få ditt barn att sova under resans gång. Om möjligt, boka även platserna längst fram för att få större benutrymme.  

Kontakta flygbolaget innan avfärd för att se vad som gäller för dem när det kommer till både barnvagn och babyskydd. Många flygbolag har som regel att båda alternativen tas med som gratis bagage på flygningen. En del vagnar är dessutom tillåtna att färdas i ända fram till gaten. 

Underhåll ditt barn under flygresan 

Väl under flygturen så är det en god idé att försöka hålla ditt barns vanliga rutiner när det kommer till både sömn och mat. Annars riskerar du att få ett övertrött barn under flygresan. Om du exempelvis har svårt att få din bebis att somna kan du vagga ditt barn i famnen eller gå runt med barnet i en bärsele tills hen somnar. 

För att hålla små barn sysselsatta under en flygtur finns det en hel del ni kan ägna er åt. När lampan för säkerhetsbältena har släckts kan ni gå mellan sätena på flyget för att få ditt barn att göra av med energi. Både vid start och landning kan det vara bra om ditt barn har någonting att äta och dricka för att undvika lock för öronen som kan göra ont på mycket unga barn. 

På många flyg delar flygbesättningen ut ritblock och pennor som barn kan leka med, men det är även bra att ha med eget pyssel eller bildböcker för att hålla din bebis sysselsatt. Surfplattan är även en storfavorit under flygturer. Sätt på ditt barns favoritfilm eller barnprogram och njut an en liten ledig stund för dig själv. 

Packlista vid resa med bebis 

Visserligen kan du idag köpa det mesta på plats oavsett vart i världen du åker, men när du reser med barn är det oftast endast en fördel om du kan ha med dig så mycket som möjligt hemifrån och att du har flera av produkterna nära till hands under hela resan. 

Några av de viktigaste produkterna att ha med sig är ett litet medicin kit till ditt barn. Detta kan innehålla allt ifrån vätskeersättning, febertermometer, plåster och kräm för blöjeksem, myggmedel och sårtvätt. 

Förutom skötväskan så är ett litet kit på flyget med bland annat napp, ombyte, surfplatta, våtservetter och flaska för vatten bra att ha förberedda så du slipper leta igenom ditt handbagage för att hitta alla tillbehör till ditt barn under själva flygturen. 

Det sista och viktigaste rådet vi kan ge alla småbarnsföräldrar som ska ut och resa är att försöka att inte stressa. Barn känner av vår egen stress och genom att hålla oss lugna även om vårt barn blir gnälligt så får vi de bästa förutsättningarna för en trevlig flygresa! 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*