Resa för adrenalinkickarna

Resa för adrenalinkickarna

När de flesta pratar om semester tänker många på att slappa på en strand, sola och bada kanske en långlunch med en öl och att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Det här är rena skräckscenariot för andra, dom vill ha aktivitet, adrenalin och hög puls hela semestern igenom.  

När man inte kan eller får resa finns det alternativ för den som vill få lite extra adrenalinpåslag. Följ favoritsporten eller något annat event och höj spänningen genom att satsa på odds via bettingutansvensklicens.co. Oavsett hur man söker spänning så är säkerheten A och O – för den som gillar betting och casino är spelpaus.se en bra säkerhetslina.

Bungyjump

Det finns extrema bungyjumps runt om i världen, till exempel är Nevis Highwire i Nya Zeeland det som idag har det högsta fallet på hela 134 meter! Att övervinna den egna hjärnan och att kasta sig rakt ut kräver en stark vilja och en förmåga att stå emot instinkten som säger att inte göra det. För den som får en kick ut av hoppa bungyjump är det högsta hoppet inte allt, att hoppa i en vacker eller annorlunda miljö kan ge en minst lika stor kick.

Bungyjump i andra miljöer

Den som vill hoppa ifrån en spektakulär byggnad i en fantastisk stad ska spana in Macau Tower i Macau, Kina. Det är det högsta bungyjump från en kommersiell byggnad som erbjuds i skrivande stund. Andra hopp som erbjuds är i djungel och över vatten vilket bägge ger en annan upplevelse.

Dyka med hajar

Att filmen Hajen har satt skräck i en stor del av världens befolkning är ett faktum, men den skräcken är inte alltid helt befogad. Att dyka med hajar är det många som sysslar med på en regelbunden basis och många hajar är helt ofarliga för människor. Faktum är att de allra flesta hajarterna är helt ointresserade av oss. Det finns några arter som ibland skadar och dödar människor om än ytterst sällan, den mest kända är vithajen.

Burdyk i False Bay

Vithajarna i False Bay utanför Kapstaden har blivit kända för sina spektakulära hopp. I dessa vatten erbjuds det också burdyk tillsammans med dessa fascinerande varelser. För att vara med på dessa dyk behöver man inte ha dykcertifikat utan det räcker med våtdräkt och snorkel för att kunna beskåda dessa giganter i deras naturliga miljö.

White water rafting

Att tillsammans med andra navigera en gummibåt genom starka strömmar och små vattenfall är den ultimata adrenalin rushen för många. För att ta del av den här krävande utmaningen behöver man faktiskt inte ens åka utomlands, vi har riktigt häftiga älvar som man kan ta sig fram på här på hemmaplan.

Tångböleströmmarna bjuder på adrenalin

Några mil från Åre bjuder Tångböleströmmarna på flera kilometer av adrenalinstinna strömmar. Innan man ger sig ut måste man ha fyllt 10 år och vara simkunnig, allt annat får man instruktioner om på plats. Resan börjar med en lite kortare fors och efter en lite lugnare sträcka bjuds man på två kilometer av vildare vatten där adrenalinet och mjölksyran känns av. Innan den sista sträckan med en utmaning på tre kilometer bjuder forsen på lite återhämtning och vacker natur.