Resa billigare eller gratis?

Det är med resor som med så mycket annat; det är don efter person. Beroende på vilka krav och förväntningar man har går det att resa över hela världen efter smak och tycke, för hög eller låg kostnad. Artikeln är tänkt att avhandla billigt resande och här kommer budgetresandet att avhandlas oberoende av om man är miljonär eller lever för dagen.

Timeshare är ett begrepp som syftar på andelsägande av lägenheter på någon av de 5000 resorter och hotellanläggningar som finns över hela världen. Andelsägande handlar om att köparen investerar i en eller ett antal veckor på en viss hotellanläggning och när vederbörande hellre vill resa än utnyttja det boende och den andel vederbörande äger så byter man andelen mot poäng. Poängen för respektive andel har ett visst värde beroende på till exempel säsong andelsägaren investerat i. Byter man in vistelsen mot poäng kan andelsägaren istället utnyttja poängen på en annan resort någonstans i världen. Poängen fungerar alltså som pengar. Timeshare startade för 40 år sedan och tanken var att andelsägaren investerade i ett ägande och investeringen kunde sedan användas för att bygga nya hotell.
Det är även ett effektivt sätt att få resenärer till sina anläggningar genom att den som investerat i en Timeshare även har tillgång till sista-minuten till mycket förmånliga priser över hela världen. När Timeshare startade en gång i tiden så hände det att andelsägarna skrevs in som medlem i The Millionaires-club. Idag stöter man på Timeshare-försäljare lite här och där. Det kan vara en god investering för flitiga resenärer. Lägger man cirka 100,000 kronor per år och uppåt och reser med hela familjen kan det vara en god affär men annars finns det billigare sätt att resa på.

Workaway är ett fantastiskt alternativ för den som har tid och kraft till övers. WWOOF är en annan variant som bygger på samma tanke.Vad det handlar om är att man erbjuder arbetskraft mot mat och husrum. Denna typ av verksamhet finns över hela världen och erbjuder en fantastisk möjlighet till nya erfarenheter,nya bekantskaper och möjligheten att resa jorden runt mot bara kostnaden för flygbiljetten. Detta är ett utmärkt tillfälle att komma ut i världen för alla som vill pröva något nytt. För många är det ett sätt att resa varv på varv runt vår vackra jord. Arbetsuppgifterna varierar från allt mellan himmel och jord. Det kan gälla att det behövs hjälp med IT eller snickerier. Någon behöver hjälp med sina gorillor i Borneo eller göra mat till turisterna på en surfing-camp i Mexico.

Att ta in på ett Hostel är ett oerhört billigt sätt att resa för den som inte har så höga krav på sin inkvartering. På ett Hostel bor man flera personer i samma rum men vissa hostel erbjuder även privates. Privata rum för en liten större peng. Det är ett fantastiskt roligt sätt att resa på och en möjlighet att möta många nya människor. Ofta ordnas grillkvällar och fester så att inkvartera på ett hostel någonstans i världen brukar vara en rolig och minnesvärd upplevelse

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*