Res till Tyskland i sommar!

Res till Tyskland i sommar!

Tyskland har en salig blandning av kultur, historia, stadspuls och vacker natur. Dessutom ligger det ett stenkast bort från Sverige. Men vad för aktiviteter kan du ägna dig åt på plats och vilka resmål får du inte missa? Res till Tyskland och upptäck den tyska kulturen på nära håll!

Varför besöka Tyskland?

Tyskland har några av världens mest livliga städer som bland andra Berlin, Frankfurt och Hamburg. Här får du en ordentlig storstadspuls där kultur och arkitektur möter restauranger och barer i världsklass. Om du istället vill upptäcka Tysklands landsbygd har du många sagolika slott, kloster och kyrkor att upptäcka, samt medeltida byar nära de tyska Alperna.

Tysklands läge mitt i Europa gör att landet bjuder på milt väder under sommarmånaderna och en vit jul med storslagna julmarknader. Oavsett vad du vill upptäcka har Tyskland någonting för alla. För den kultur-och historieintresserade har Tyskland oändligt många olika museer du kan besöka i vilken storstad du än väljer och du kan dessutom upptäcka städerna med en båttur genom kanalerna.  

Resvägar till Tyskland

Det finns ett flertal sätt som du kan resa till Tyskland på. Då Tyskland ligger nära Sverige är det många som väljer att ta bilen genom Danmark och sedan till Tyskland för sin semester. Fördelen är att du kan stanna upp vart du vill och även ha med dig mer packning än det som godkänns på flyg. Här behöver du dock ha i åtanke att du behöver lägga till kostnader för bensin och att det kan vara krävande att köra hela sträckan om ni inte är fler som turas om.

Det går många flyg till Tyskland från både Arlanda och Landvetter till de största städerna i Tyskland. Att flyga går snabbt och om du är i god tid med att boka biljetter kan du komma undan riktigt billigt. Många som reser väljer även att åka tåg till Tyskland. Här har du många avgångar varje dag från ett flertal platser i Sverige.

Ett annat sätt att ta sig till Tyskland är havsvägen. Att ta en färja till Tyskland är ett roligt, snabbt och enkelt sätt att resa på och idag finns det många olika färjerutter till Tyskland som du kan välja mellan. På Färjatilltyskland.se kan du både boka biljetter och få mer information om vilka rutter som är tillgängliga.

Aktiviteter i storstäderna

Upplevelserna du kan välja mellan i Tysklands storstäder med allt ifrån guidade turer av sevärdheter till ölprovning på bryggeri är många. I Berlin har du en storstadspuls som är svår att hitta någon annanstans i världen, medan Frankfurt bjuder på god mat och kultur. I Düsseldorf hittar du de mest storslagna museerna och arkitektur och romantiska Hamburg är perfekt för par att strosa runt i.

Naturuppelvelser

Ett av de mest populära resmålen i Tyskland är till slottet Neuschwanstien i Bayern. Detta förtrollande sagoslott är omringad av både vatten och fält med en rik historia. Dagsturer hit brukar bli slutsålda snabbt så här gäller det att vara ute i god tid för att kunna säkra en plats för turen.

Den tyska landsbygden har en mängd olika slott och naturupplevelser i en alpisk miljö som lockar många turister varje år. Tyskland har hela 104 naturparker som du kan uppleva under ett besök i landet. Vandra bland berg, i skogar och vattenhål för att se Tyskland från sin vackraste sida.