Punta Prima

I det sydöstra hörnet av Menorca ligger ett turistmål som heter Punta Prima. Här är det särskilt bra att spela golf då det ligger flera golfbanor utmed kusten. Punta Prima är ett semestermål och en liten by som är belägen i distriktet Sant Lluis. De närmaste turistorterna heter Binibeca och S’algar och vill man till en större stad för att spana in restaurangutbud, shoppingmöjligheter eller sevärdheter, så är Mahón bara 10 km bort. En resa från flygplatsen till Punta Prima tar endast 25 minuter.

Familjevänligt och lugnt

Punta Prima är ännu en lugn och behaglig ort där oväsen och bus är obefintligt. Här ligger ett antal hotell varvat med privata villor och lägenhetshotell för den som vill vara lite mer självständig under resan. I centrum hittar man några souvenirbutiker och lekställen för barn samt några mataffärer och restauranger och barer. Här hålls en marknad två gånger i veckan på gatorna där man kan botanisera bland inhemska råvaror och hantverk. Om man önskar kan man även få sitt hår flätat. Restaurangerna serverar mat som både är typisk spanska samt rätter som man vanligen äter i Medelhavsländerna. Är man sugen på italienskt, är detta således inga problem.
Punta Prima har ett apotek som är öppet 24/7 och en hälsovårdscentral med läkare som utför akuta operationer och tar emot patienter. Vill man hyra bil, finns en biluthyrningsfirma som erbjuder flera modeller. Tänk på att titta efter vad som gäller då spanska firmor gärna lägger på avgifter för olika service. Punta Prima har också en liten tågstation där man kan ta tåget vidare till byn Binibeca.

Även vid strandpromenaden ligger ett antal butiker som säljer badskor, bikinis och smycken. När man kommer ned på stranden, kan man titta ut till den lilla ön “Isla Del Aire” som har en fyr och en liten småbåtshamn. Paddla gärna över hit för en familjeutflykt och håll särskilt utkik efter de svarta ödlorna som kravlar omkring här.

Ta tåget till Binibeca

Punta Prima ligger inte långt från den ursprungliga turistbyn Binibeca med de knallvita husen som bländar i solskenet. Till denna mycket charmiga by kan man ta det lokala tåget som bara tar 20 minuter. På plats i Binibeca finns det flera saker att göra. Man kan sitta på de många kaféerna, äta på den rustika restaurangen som ligger mitt ute på klipporna eller ta ett skönt dopp på stranden och när kvällen kommer kan man slå klackarna i taket på byns enda nattklubb. Många turister har blivit så förälskade i denna vita by att man köpt hus elller lägenhet här. Man kan faktiskt se att Binibeca är lite mer än en vanlig turistort. Villorna och husen ligger lite mer åt det lyxiga hållet men har trots allt bevarat sin charm.
Vill man stanna till här för att dyka, hyra kajak eller utforska stränderna samt spela en omgång tennis på byns tennisbanor, finns flera möjligheter att både övernatta eller åka tillbaka senare på kvällen. Menorca är en ö med många aktivititer och vackra platser så även om man har bokat upp sig på ett hotell, bör man se sig omkring så mycket som möjligt under sin resa.