Populära ställen för sportresor

Populära ställen för sportresor

Inlägget görs i samarbete med BE Resor

Att åka på sportresor är populärt och uppskattat, då man enklare kan kombinera sitt intresse för motion och olika aktiviteter, samtidigt som man kan bo fint och vila upp sig mellan träningspassen. Helt enkelt en lyx i vardagen som vi alla borde unna oss oftare.

Beroende på vilken typ av aktivitet eller sport som du fokuserar på, finns det några särskilda ställen som är lite extra populära att besöka för detta ändamål. Sugen på att åka på en liten sportigare semester? Vi listar resmålen som du absolut inte får missa.

För dig som älskar cykling – Mallorca är en storfavorit!

Om du planerar att ta med din hoj och letar efter ett resmål med en varierande terräng och vacker vy, har egentligen mängder av alternativ. Fördelen är att du kan anpassa din semester, beroende på vilken träningsnivå du ligger på och sedan också välja ett resmål som uppfyller dina andra prioriteringar.

Mallorca är ett exempel på ett mycket besökt ställe för cyklister från hela världen. Detta då landskapet bjuder på lite mer krävande rutter längs med bergskedjan Serra de Tramuntana, men också har ett mer plant landskap på öns södra sida. Det vimlar av cyklister överallt och framförallt under högsäsongen är Mallorca mycket välbesökt. För mer information och för att läsa om andra populära resmål för cyklister, kan du besöka beresor.se.

För dig som älskar att vandra – Hela världen bjuder på varierande etapper!

Vandring är populärt över hela världen och varje vandringsresa är unik och bjuder på ett varierande landskap. För att välja rätt sportresa för dig, är det därför viktigt att du tar dina egna personliga preferenser i åtanke. Vilket typ av väder uppskattar du, vilken typ av terräng vill du vandra i, vilken nivå bör etapperna ligga på och hur stor erfarenhet har du?

Sverige har visserligen ett landskap som är perfekt för dig som älskar vandring. Men även våra grannländer såsom till exempel Norge har smäktande leder som du kan plöja igenom. Vill du resa lite längre rekommenderar vi att du kikar på en vandringled i Frankrike eller Italien, där du sedan baserar vald sträcka på din erfarenhet.

För dig som älskar att åka skidor – Österrike är en pärla!

Om du älskar vintersporter, såsom till exempel skidor är Österrike ett mycket populärt resmål. Flera varierande skidorter bjuder på olika typer av backar, vilket gör att du kan anpassa ditt val baserat på resesällskapet och tidigare erfarenhet.

Även Sverige har mängder av fina skidorter, så om du vill göra en mer prisvänlig skidresa, rekommenderar vi att du kikar på ett respaket till Åre eller Sälen.

Hur får man det bästa priset på resan?

Men att ha sport som hobby kan vara dyrt och inte nog med att du måste ta med eventuell sportutrustning, du måste även betala för resan, mat och boende under vistelsen. Men det finns några saker som du kan tänka på, för att kunna få ett bättre pris på din sportresa.

Vad som framförallt avgör priset på din resa är vilken tid på året du åker. Högsäsong och skollov kommer att påverka priset avsevärt, så vill du komma mer billigt undan bör du åka när det inte är högsäsong. Beroende på vilken typ av sportresa som du vill göra, ser högsäsongen lite olika ut.

Jämför också flera olika resebolag innan du slutligen bokar och ha i åtanke att paketerbjudanden inte alltid är det allra mest förmånliga valet. Det kan löna sig att istället boka allting på egen hand!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*